StoryEditor

Pánska záležitosť. Toto sú kaviarne, kde si muži užijú svoj svet

23.07.2016, 13:00
Autor:
lucluc

Gentlemani nevymreli. Stále sa tu nájdu takí, ktorí dámam podržia dvere, podržia dáždnik, keď vonku prší, ponúknu svoje sako, ak je vonku chladno. Vedia svoju dámu usadiť k stolu a vedú dlhé a príjemné debaty. Niekedy potrebujú pánsky svet a niekedy hľadajú miesto, kde sú opäť gentlemanom pri káve alebo vínku so svojou polovičkou. Gentlemani, toto sú miesta pre obe zákutia vašej pánskej duše, pripravené v spolupráci s portálom kávičkári.sk.


Klub gentlemanov, Piešťany

Zuckmann Villa patrí ku skutočným perlám kúpeľného mestečka Piešťany. Po rozsiahlej rekonštrukcii sa budova premenila na štýlovú kaviareň s reštauráciou s ponukou luxusného ubytovania. Pánov ohúri klubovňa. Prvé čo ich opantá po vkročení do prítmia elegantne osvietenej tehlovej miestnosti je, okrem tmavých drevených trámov a dreveného nábytku plného kvalitného rumu, vôňa kože. Na mieru robená obrovská kožená sedačka, poskytne dostatok miesta a pohodlia pre viacero ľudí. Zo spodnej guľatej miestnosti, kde rovnako kraľuje veľká tmavo bordová kožená kráska, sa presklenými dverami dostanete do malej pivničky, o ktorej pôvodní majitelia ani netušili a ktorú našli až tí noví. Prešla rekonštrukciou a ´vualá´ – na svete je príjemné miesto, kde sa dá nerušene degustovať kvalitné vínko. Je vidieť, že majitelia do tohto kúska mužského sveta vložili svoju dušu. Už len otvoriť dvierka na vitrínke, naliať si s priateľmi rum a za zvuku kvalitného džezu si vyrozprávať napríklad príbehy z dobrodružných potuliek po svete.

Šarmantný gentleman chodí v sivej, Trnava
Šarmantnú malú kaviareň s hravým názvom Betónka nájdete v najnovšom nákupnom centre v Trnave prepojenom s futbalovým štadiónom. V angličtine by sa Betónka dala opísať jednoducho ako „classy“. Ponúka moderný štýl s elegantným, starostlivo vyberaným nábytkom a štýlovým barom. Zariadenie v neutrálnych tónoch šedej farby, doplnenej elegantným svetlým drevom, pôsobí skôr maskulínne a najdievčenskejšou vecou v celej kaviarni je azda len farebná torta s makrónkami vo vitrínke na terase. Pánov však láka dobrá slovenská káva Coffeein pražená v Šahách, skvelé koláčiky z miestnej pekárne či slovenská ponuka vín. Nájdete tam ale aj zopár originálnych „vychytávok“, ako napríklad víno od Gérarda Depardieu či speváka Stinga.


Gentleman z Bariku, Partizánske

Baric Wine Bar Caffe je príjemným osviežením v meste Partizánske, ktoré poznáme aj pod názvom “Baťovka”. Priestor je tematicky rozdelený do viacerých častí. Ponúka kaviareň, salónik i vináreň. Pánskemu oku najviac ulahodí vinárenská časť. Precízna práca dizajnéra sa odrazila na nevšednom použití dreva nielen na stene, ale aj na strope, ktorý pripomína včelie plasty. Skutočný dizajnový kúsok, ktorý dookola dvíha hlavy i stálych zákazníkov. Na netradičnej drevenej stene svoje miesto našli vínka. Sú od slovenských malých vinárov a nájdete medzi nimi skutočné skvosty, aké v bežných reťazcoch nenájdete. Sú výsledkom vášne majiteľov, ktorí v Baric organizujú aj pravidelné večery so slovenskými vinármi. Zabudnite na presská či klasických turkov. Na kvalitu prípravy pravidelne dozerá tím z Marco Polo Caffe. Gentlemani ste vítaní!


Rande s gentlemanom pod hviezdami, Levice

Nie je to len luxusná oáza oddychu uprostred malého okresného mesta, kde dostanete úžasné jedlo i výborný servis, čaká vás tam aj skvelá káva. V hoteli Astrum Laus sú hneď dve kaviarne – lobby bar na prízemí, ktorý poskytuje rýchly únik od pracovných povinností a elegantná kaviareň ukrytú na poschodí, dokonalé miesto na rande pri chutnom koláčiku. Kaviareň hotela sa tiež trochu inšpirovala hviezdnou dráhou, ktorá je v názve hotela. Prírodné materiály a dizajnové kúsky sa tu spojili s tajomným tmavomodrým kobercom, pripomínajúcim hviezdnu oblohu. Hlavnou hviezdou kaviarne je však prirodzene káva. Talianske espresso Bazzara sa tu vyníma v umeleckých šálkach s tradičnými a art deco motívmi, ktoré len umocňujú výnimočný zážitok.


Pripravené v spolupráci s portálom kávičkári.sk

Logo kávičkári.sk

01 - Modified: 2017-02-27 12:58:37 - Feat.: - Title: Mladý muž pridáva do kávy svoju dušu. Na východe má vlastnú akadémiu 02 - Modified: 2016-11-02 11:58:09 - Feat.: - Title: Dostane vás do stredoveku. Pozrite si unikátny podnik v centre Bratislavy 03 - Modified: 2016-09-18 18:01:20 - Feat.: - Title: Začínala za barom v otcovom podniku. Počas štúdia si otvorila čarovnú reštauráciu v Trnave 04 - Modified: 2016-08-30 11:04:51 - Feat.: - Title: Roky bola učiteľkou. Potom na dôchodku vybudovala úspešný hotel v Kežmarku 05 - Modified: 2016-08-23 16:44:54 - Feat.: - Title: V Trnave sme objavili reštauráciu, z ktorej sa vám nebude chcieť odísť
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:17