biteme.sk
StoryEditor

Začal sa festival jedla na Hrade. Prídu finalisti MasterChefa i známi blogeri

27.05.2016, 14:00
Autor:
TASRTASR

Slovak Food Festival na Bratislavskom hrade sa začal. Podľa organizátorov bude siedmy ročník tohto atraktívneho podujatia hostiť 36 vystavovateľov a viac než dve desiatky účinkujúcich. Okrem toho, že areál je rozdelený do jednotlivých zón, festivalové dni majú svoju koncepciu.

Dnešný deň bude hudobný. Jedlo si teda bude môcť vyhcutnať pri živej hudbe. Okrem hudby sa v tejto zóne dnes návštevníci dozvedia aj to, ako sa varí pivo, budú mať možnosť spoznať aj zaujímavé spôsoby jeho čapovania, čo predvedie finalista súťaže Master Bartender. Špeciálny sud nefiltrovaného piva príde priamo z Plzne naraziť sládok pivovaru Václav Berka.

Sobote bude kraľovať šéfkuchár Vojto Artz a jeho hostia. Na pódiu sa predstaví známy porotca z kuchárskej televíznej šou Jaroslav Ertl, ako aj najtalentovanejší súťažiaci, medzi nimi Lenka Ellie Mišiaková, Ivan Rusina, Razija Balkanovič a Pierre C. Klimeczek, Tomáš Pikáli a Martina Grňová. Sobota bude ukončená veľkolepou molekulárnou šou Vojta Artza.

V nedeľu sa návštevníci môžu prísť pozrieť na kulinárske počiny blogerov. Medzi nimi bude napríklad známa moderátorka Miriam Kalisová či vegetariánske duo BiteMe.

Zdravá zóna bude otvorená oba víkendové dni a budú tu prebiehať prednášky a diskusie o zdravom životnom štýle. Henrieta Peškovičová, Zuzana Frešo, Lenka Mančíková, Monika Hodasová, Diana Uhríčková či víťaz ankety bloger roka 2015 v kategórii zdravý životný štýl Dušan Plichta – to je výber hostí, ktorí zdravo jedia, ale aj píšu.

Na Slovak Food Festivale si budú môcť návštevníci aj zatancovať. Jeho súčasťou bude Hromadné tancovanie v Bratislave. Organizátori vyzývajú na sociálnych sieťach, aby sa tancachtiví záujemcovia naučili štyri základné tanečné kroky, ktoré si všetci spolu zatancujú v nedeľu o 16.45 h priamo na Bratislavskom hrade. Slovak Food Festival ukončí svojou šou šéfkuchár Khalil Chrif Tribak zo zážitkovej reštaurácie.     

01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 12:36