Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
10.05.2016, 00:00

Spojili fastfood s menom luxusu. Banská Bystrica má ďalší štýlový podnik

Spojili fastfood s menom luxusu. Banská Bystrica má ďalší štýlový podnik
Zdroj: Ondrej Bobek

Modrá farba s tyrkysovým nádychom je pre každého fashionistu známym pojmom. Poukazuje na top klenotnícku značku, ktorá je snom každej ženy a dostala sa do množstva filmov, či kníh. Azda najviac zarezonovala v podobe knihy od Trumana Capoteho, Raňajky u Tiffanyho, ktorá bola sfilmovaná s prekrásnou Audrey Hepburn. Najnovšiu a určite najnezvyčajnejšiu inšpiráciu týmto klenotníctvom nájdete v Banskej Bystrici, v podobe štýlového fastfoodu. Prečítajte si ďalší tip na zaujímavý podnik pripravený v spolupráci s portálom kávičkári.sk.

Takmer nepísaným pravidlom sa stáva to, že po najlepšie gastronomické zážitky cestujeme do okolia Banskej Bystrice. Spojiť fastfood s menom luxusu, sa môže na prvý pohľad zdať nápadom šialeným. To by však za tým nemohol stáť známy šéfkuchár Peter Kulhány so svojim tímom. Kontrasty sú to pravé, čo tu svojej klientele ponúka.



Interiér moderného fastfoodu hovorí o tom, že dôležitá je atmosféra. A tá je tu vskutku úžasná. Na strope krásne lustre, starodávne klenby a rámy a dole industriálny štýl v podobe podlahy a lavíc z lešenárskych trubiek. Samozrejme všade prítomná typická tyrkysová farba. Otvorená kuchyňa, veľká tabuľa zhromažďujúca objednávky. Rádio či zvuky z tabule sa mixujú s vravou. Veď tak to má vo fastfoode byť! Anonymita v ruchu mesta.

Apropo, jedlo. Sme v Tiffany Favorite Food a jeme rezne, burgre či pohánkové palacinky. Všetko s rukopisom Smartfoodu, s dôrazom na kvalitné suroviny a efektné servírovanie. A cena? Tá zostáva prijateľná. Tak sa niet čomu čudovať, že kroky Bystričanov mieria často práve tam.

Odpoveďou na veľký dopyt sa stala najnovšia prevádzka v obchodnom centre Európa, pod názvom Tiffany Fresh. Moderný dizajn, otvorená kuchyňa a to, že vidíte kuchárovi “do hrnca”, pôsobí v tomto konzumnom prostredí absolútne sviežo. Ako mentolka by sa dala nazvať aj ponuka jedál, ktorú prispôsobili rytmu miesta. Šaláty, cestoviny, panenka, morka či spomínaná pohánková palacinka.

Chvíľka na spomalenie a vychutnanie si života. Myslíme ekologicky, a aj preto sa jedlo servíruje na taniere z ryžového papiera a je sa dreveným príborom. Trošku ťažkopádnejšie, ale za to nesmierne sexi. Veď kto by dnes nechcel byť “eko”?

Pripravené v spolupráci s:

Logo kávičkári.sk



Ticketportal.sk