Pri varenej ryži ide v skutočnosti väčšmi o otázku jej uskladnenia, ako samotného ohrievania. Pokiaľ sa totiž nechá stáť pri izbovej teplote, začnú sa v nej množiť spóry produkujúce toxíny, ktoré môžu spôsobiť vracanie alebo hnačku. A samotné ohrievanie ich nedokáže zničiť.Flickr
StoryEditor

Toto sú jedlá, ktoré by ste už nemali ohrievať. Mohli by vám uškodiť

03.05.2016, 00:00
Autor:
grigri

Ľudí, ktorí počas pracovnej doby obedujú pri kancelárskom stole jedlo prihriate v mikrovlnke neustále pribúda. Jednoducho: ohrievanie sa stalo životným štýlom väčšiny časovo zaneprázdnených. 

Problém je, že nie všetky potraviny reagujú na ohrievanie dobre: či už pre prítomnosť istých baktérií, alebo špecifické štiepenie proteínov. Minimálne týchto päť, ktorých opätovnú tepelnú úpravu podľa portálu independent.co.uk neodporúčajú renomované inštitúcie ako Food Standards Agency alebo European Food Information Council.

01 - Modified: 2024-04-25 08:08:08 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovoria odborníci. Pomôžeme ti nakopnúť tvoje zdravie 02 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 03 - Modified: 2024-04-24 09:00:00 - Feat.: - Title: 11-ročné dievča objavilo milióny rokov starú fosíliu. Vedci sa domnievajú, že patrí najväčšiemu plazovi, aký kedy obýval planétu 04 - Modified: 2024-04-23 12:30:00 - Feat.: - Title: Konečne vieme, čo sa nachádza vo vnútri Mesiaca. Pomôže nám to lepšie pochopiť históriu celej slnečnej sústavy 05 - Modified: 2024-04-23 07:50:30 - Feat.: - Title: Vedci omylom spôsobili, že myši narástol ďalší pár nôh namiesto genitálií. Skúmali rastový gén
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 07:06