Potraviny v konzervách sú sami o sebe tak trochu problém. A to kvôli látke nazývanej bisfenol-A alebo BPA. Obsahujú ju totiž takmer všetky. A vysoká kyslosť paradajok má na svedomí, že tejto látky do seba absorbujú viac. Pri pokusoch na zvieratách sa ukázalo, že vystavenie bisfenolu A počas vnútromaternicového vývoja ovplyvňuje vývoj prsného tkaniva plodu a zvyšuje riziko výskytu rakoviny prsníka v neskoršom veku, a tiež spôsobuje úbytok spermií u mužov. Od roku 2011 sa v Európskej únii nesmú predávať dojčenské fľaše s obsahom bisfenolu A.Flickr
StoryEditor

Jeme ich často a pritom nám škodia. Toto je desať zabijakov v našej strave

21.04.2016, 00:00
Autor:
HNstyleHNstyle

Rakovina je druhý najväčší zabijak Slovákov. A iné národy na tom nie sú výrazne odlišne. Aj preto sa americký portál naturalon.com pozrel na to, čo v našej bežnej strave obsahuje najviac karcinogénov. A našiel potraviny obsahujúce karcinogény, alebo podozrivé z vyvolávania onkologických ochorení. Prinášame zoznam desiatich z nich.

01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
11. apríl 2024 14:35