StoryEditor

Aj v Bratislave sa najete dobre a lacno. Michelinský šéfkuchár chváli malé bistro

28.05.2015, 18:30
Dobré jedlo nemusí stáť polovicu výplaty. Pavla Pospíšila presvedčilo originálne ázijské bistro.

Soho je mestská štvrť v Londýne, v ktorej sa mimo iného nachádza Chinatown. Nájdete tu tiež desiatky malých reštaurácií, klubov, kaviarní, erotických obchodov a bistier, ktoré ožívajú obzvlášť v noci.

Ak toto meno zadáte do Googlu, zistíte, že sa týmto menom nechali inšpirovať majitelia reštaurácií po celom svete. Aby sme si ušetrili cestu do Londýna, rozhodli sme sa navštíviť reštauráciu, resp. bistro rovnakého mena na Dunajskej ulici v Bratislave.
Pozor! Ak chcete túto reštauráciu navštíviť, je nutné rezervovať si stôl.

Jednoducho, ale originálne zariadená reštaurácia na nás urobila veľký dojem. Príjemný čašník nás usadil k stolu a napriek tomu, že sme si pri všetkých pokrmoch objednali polovičné porcie, aby sme mohli ochutnať viac jedál, splnil bez problémov všetky naša priania.

Po prečítaní menu nám bolo jasné, prečo je bistro plne obsadené. Na stručnom jedálničku s thajskou kuchyňou sme nenašli žiadne jedlo, ktoré by bolo drahšie ako 6,90 eura. Napríklad trištvrte litra polievky dostanete za 5,90. Okrem jedálnička si tiež môžete vybrať špeciálne pokrmy z dennej ponuky na tabuli.

Objednali sme si obe polievky: kokosovú s tofu, banánom a thajskou bazalkou a potom kokosovú s kuracím mäsom. Základ oboch polievok bol totožný, príjemne pikantný, s ryžovými rezancami a na rezance nakrájanou surovou cuketou, paprikou a mrkvou.

Hlavné jedlá sú pripravované na dva spôsoby s kuracím a hovädzím mäsom, krevetami a bezmäsitým tofu. Základom je ryža, čili, sójové výhonky a zelenina. Rozdiel je len v ostrosti pokrmu.

Pre zmiernenie ohňa v ústach sme ku každému jedlu dostali plátok melóna, čo naozaj pomohlo. Dezerty pripravuje a denne prináša pán Koláčik. Pri našej návšteve sme ochutnali dva výborné tvarohové koláčiky, jeden s polevou z bielej a druhý z tmavej čokolády.

Na nápojovom lístku si môžete vybrať zo štyridsiatich druhov pív, sedemnástich druhov čajov, trinástich druhov limonád a ôsmich druhov kávy. Cena sa pohybuje medzi 1,39 a 2,90 eura.
Ak zhrnieme zážitok z celého večera, musíme konštatovať, že sme boli prvotriedne obslúžení a všetky jedlá nám chutili. Za štyri osoby s fľašou vína, limonádou, dvoma pivami a deviatimi jedlami sme zaplatili neuveriteľných 73,55 eura. Dôvod na reklamáciu nebol, a preto túto reštauráciu radi odporúčame ďalej.

20 Slovákov, čo dobyli Česko, unikátne slovenské kamery a oveľa viac zaujímavých tém nájdete už zajtra v magazíne prečo nie?!, ktorý bude vložený v HN.

01 - Modified: 2007-06-12 11:33:09 - Feat.: 0 - Title: Školstvo nie je bezplatné
01 - Modified: 2023-11-23 12:35:42 - Feat.: - Title: Rozmýšľal si niekedy, čo jedia astronauti vo vesmíre? Na Deň vďakyvzdania im prichystajú aj intergalaktický koláč 02 - Modified: 2023-10-11 07:59:22 - Feat.: - Title: Z menu sa dozvieš, aké tvoje jedlo spravilo uhlíkovú stopu. Nezaviedla to eko prevádzka, ale sieť známych hotelov 03 - Modified: 2023-05-04 12:00:00 - Feat.: - Title: V reštauráciách aj na parkovacích automatoch. Podvodníci sa zamerali na QR kódy, môžu sa dostať k tvojim údajom 04 - Modified: 2023-01-28 17:30:00 - Feat.: - Title: Zdravé, chutné a fit: Pripravte si celodenné menu podľa modeliek Victoria´s Secret 05 - Modified: 2022-04-14 10:35:52 - Feat.: - Title: Kontroverzný výsledok rodinnej Dacie. V nárazovom teste pohorela, aj keď vôbec nebúrala
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:21