StoryEditor

Privítajte jar s francúzskymi toastmi. Zažijete chuťový ohňostroj

20.03.2015, 23:02
Autor:
stlstl
Sú rafinované, sladké a (obvykle) ich netreba piecť. Spravte si piknik s francúzskymi toastmi.

Francúzsky toast s granátovým jablkom

Prísady:
Toast:
2 vajcia
1 lyžička cukru
pol lyžičky vanilkového cukru
pol lyžičky škorice
maslo na opekanie
4 plátky staršieho chleba
Krémová náplň:
240 gramov mascarpone (alebo iného smotanového syru)
2 až 4 lyžice mlieka
3 lyžice práškového cukru
štvrť lyžičky vanilky
Plus:
práškový cukor
1 granátové jablko
grenadínový sirup
Ako na to:
Zmixujte vajcia, cukor, vanilku a škoricu ponorným mixérom. Na panvici zohrejte maslo a dajte naň opiecť kúsky chleba, ktoré ste predtým ponorili v škoricovom kréme. Pre náplň vymiešajte mascarpone dohladka, pridávajte postupne cukor a mlieko. Natrite toasty krémom a poukladajte naň jadierka z granátového jablka a zľahka polejte sirupom.


Toast s javorovým sirupom a arašidovým maslom

Prísady:
2 vajcia
štvrť lyžičky soli
pol čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
pol hrnčeku plnotučného mlieka
6 plátkov chleba
2 - 3 polievkové lyžice arašidového masla
1 – 2 lyžice vášho obľúbeného džemu
maslo a javorový sirup
Ako na to:
V plytkej miske vymiešajte dve vajcia, soľ, vanilku a plnotučné mlieko. Každý toast preložte na polovicu, ideálne tak, aby sa nerozpadol. Natrite ho zvnútra arašidovým maslom a džemom. Na panvici rozpustite maslo a dajte naň opekať toasty, ktoré ste predtým ponorili do vaječnej zmesi. Podávajte s maslom a javorovým sirupom.

Pomarančový francúzsky toast

Prísady:
7 vajec
pol šálky pomarančovej šťavy (z 1 veľkého pomaranča)
pol šálky mlieka
tretina šálky cukru
lyžica pomarančovej kôry
1 lyžička vanilkového extraktu
štvrť lyžičky muškátového orieška
8 plátkov chleba
maslo
práškový cukor (nemusí byť)
Ako na to:
Predhrejte rúru na 190 stupňov. V stredne veľkej mise zmiešajte rozbité vajcia, džús, mlieko, cukor, pomarančovú kôru, vanilku a muškátový oriešok. Na plech poukladajte plátky chleba a prelejte ich vaječnou zmesou, dobre ich v nej pováľajte. Potom ich preložte na ďalší plech vyhriaty maslom a pečte asi 12 až 15 minút, následne ich otočte na druhú stranu. Nechajte ich piecť do hneda a pred servírovaním ich podľa chuti posypte práškovým cukrom.


Zdroj: buzzfeed.com

01 - Modified: 2007-04-19 06:49:56 - Feat.: 0 - Title: Anketa HN: Ktoré časti Zákonníka práce plne podporujete a voči ktorým máte výhrady?
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 12:28