StoryEditor

Pospíšil dal najhoršiu známku roka. V tejto reštaurácii uspela iba obsluha

26.11.2015, 07:54



Vybrali sme sa do Šamorína, aby sme sa pozreli na dokončujúci sa ELEMENTS RESORT. Kuchári z reštaurácie by však potrebovali školenie. Pavel Pospíšil, michelinovský kuchár a kritik, dal najhoršiu známku v tomto roku.

O mestečku Šamorín sa v minulosti veľa nehovorilo, ale to sa v budúcnosti určite zmení. Na kraji mesta sa totiž dokončuje nový objekt Elements resort – športový areál obrovských rozmerov s veľkosťou približne sto hektárov. Popri rozsiahlej dostihovej dráhe vrátane dvoch jazdeckých hál tu nájdete obrovské centrum pre vodné športy, vonkajšie a kryté bazény s toboganmi a fitnescentrum. Pred dokončením je stavba hotelového komplexu a štadióna. Nezabudlo sa ani na kulinárstvo a zriadila sa pekná koliba, ktorá nás zaujala nielen zaujímavou architektúrou s prvkami jazdeckej tematiky, ale aj s príjemne stručným jedálnym lístkom. Kuchyňa si dala za úlohu upraviť tradičné jedlá moderným, inovatívnym spôsobom. Všetka jedlá sa pripravujú výlučne z čerstvých surovín od miestnych farmárov.


Na začiatok sme ochutnali paštétu z kačacej pečienky s marmeládou z červenej cibule za 5,50 eura. Paštéta bola zoxidovaná, nepeknej sivozelenej farby a pri ochutnaní nám v ústach medzi zubami nepríjemne chrumkala neznáma látka. Zato cibuľová marmeláda bola dobre ochutená a mala správnu konzistenciu, rovnako ako jablkový chips. Ďalej nasledovala dobrá fazuľová polievka za 4,50 eura a krémová cukinová polievka s chlebovým chipsetom za 2,80 eura. Cukinová polievka bola hustejšej nehomogénnej konzistencie, stačilo by ju vyšľahať ponorným mixérom a namiesto kyslej smotany, ktorá okrášľovala obe polievky, by stačil aj ľahší variant s vyšľahanou mliečnou penou. Posledným predjedlom bola grilovaná husacia pečeň Foie gras podávaná s jablčným pyré, zemiakovo-gaštanovými dolkami a redukcia z červeného vína za 14,50 eura. Pri tomto pokrme bol dobrý len názov jedla. Pečeň už bola raz pečená – vnútri studená, hrubá konzistencia a suchá. Dolky nám pripomínali plastelínu na modelovanie – lepili sa nám na podnebie.

Pri hlavných jedlách sme začali grilovaným zubáčom s cviklovým risottom a chrenovou omáčkou za 15,80 eura. Tanier, na ktorom nám bola ryba servírovaná, bol studený, čo prezrádza nie príliš veľkú profesionalitu kuchára. Ryža nebola al dente, ale nedovarená, omáčka hustá ako puding a rozmrazená ryba vysušená. Najviac sme boli zvedaví na hovädzí steak s dubákovou zmrzlinou a zemiakovým muffinom za 22,50 eura. Steak bol objednaný medium, dostali sme ho však totálne prepečený. Z dubákovej zmrzliny sa vykľul studený flán (puding) a zo zemiakového muffina „štuchané“ zemiaky pečené vo formičke. Ani bravčové líčka na pive so zemiakovo-zeleninovým pyré a pečenou zeleninou za 10,40 eura nás nenadchli. Mäso bolo rozpečené a do zeleniny kuchárovi pravdepodobne spadla soľnička alebo sa čerstvo zamiloval, pyré chutilo ešte zo všetkého najlepšie.

A tak sme nakoniec veľmi dúfali, že dezerty napravia naše sklamanie. Dali sme si makovú lokšu sa slivkovým lekvárom za 2,50 eura. Lokše boli málo teplé a cesto tuhé. Lepšie na tom bol čokoládový fondán s lesným ovocím a kokosovou zmrzlinou za 4,90 eura. Dobrý bol čokoládovo-orechový koláč s názvom somlói halušky za 4,30 eura. Najlepšie nám chutilo malinové cappuccino, ktoré pozostávalo z vanilkovej omáčky, malín a ušľahaného zapečeného snehu z bielkov za 4,50 eura. Na záver musíme pochváliť príjemnú a pozornú obsluhu.

Zhrňme to teda, nestačí len napísať zaujímavý jedálny lístok, ale je dôležité, aby hosťom chutilo a opäť radi prišli. Kuchárom by prospela stáž v dobrej reštaurácii.

Hodnotenie:
Privítanie a obsluha: 1
Čistota: 1
Ambiente (prostredie): 1
Kuchyňa: 4

 

]
 

01 - Modified: 2007-11-19 06:28:17 - Feat.: 0 - Title: Obchod je v eurovom labyrinte
01 - Modified: 2021-06-09 12:47:13 - Feat.: - Title: Akademia prichádza s novými lákadlami: Veríme, že hostia na nás nezabudli, odkazujú 02 - Modified: 2020-12-02 13:33:36 - Feat.: - Title: Celosvetový úspech nadanej Slovenky: Jej čelenkou sa pýši aj Khloe Kardashianová 03 - Modified: 2019-11-27 19:46:44 - Feat.: - Title: Toto je osem najlepších reštaurácií na Slovensku. Vybrali ich špičkoví šéfkuchári 04 - Modified: 2019-03-21 15:11:57 - Feat.: - Title: Šéfkuchár Pospíšil: Ako sa zmenila slovenská a česká kuchyňa a ktorá je lepšia? 05 - Modified: 2018-09-22 13:18:11 - Feat.: - Title: Najlepšia slovenská architektúra inšpiruje aj provokuje. V pondelok exkluzívne v prečo nie?!
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 21:14