StoryEditor

10 spôsobov ako urobiť cestoviny, o ktorých ste predtým nevedeli

07.09.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Kto by už dnes dôverne nepoznal pesto: delikátnu taliansku omáčku, ktorej základ tvoria orechy, cesnak, olej, soľ, korenie a syr. Nesmrteľnou klasikou je najmä to na báze píniových orieškov a bazalky. Pesto však vie mať aj oveľa originálnejšiu tvár: napríklad sezamovú alebo mrkvovo-lieskovú. Tu je desať inšpirácií podľa portálu realsimple.com. Plus jeden kompletný recept. Nech sa páči.

1. Tortellini s brokolicovým pestom

Potrebujeme:
1 zväzok brokolice (asi pol kila), nakrájanej na ružičky
soľ a korenie
1 hrnček čerstvej petržlenovej vňate
štvrť hrnčeka olivového oleja
2 lyžice pražených píniových orieškov
¼ šálky strúhaného parmezánu, plus ďalší na servírovanie
500 g čerstvých alebo mrazených syrových tortelli
Ako na to:
Vložte brokolicu do osolenej vriacej vody a povarte asi 2 až 4 minúty. Vyberte brokolicu a vodu si odložte na tortellini. Brokolicu spolu s ostatnými prísadami najemno rozmixujte. V osobitnej vode uvarte tortellini, zmiešajte s pestom, časťou vody z brokolice a posypte parmezánom.

Ďalšie tipy nájdete vo fotogalérii.

01 - Modified: 2024-04-17 10:30:00 - Feat.: - Title: Foodblogerka Kristína Suchánková: Nie som fanúšikom jaterníc či držiek, vyskúšam však hocičo​ 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 21:40