StoryEditor

10 potravín, pri ktorých na vás číha riziko

07.12.2015, 23:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Otrava jedlom je nepríjemná, dokonca vám môže ohroziť aj život. Našťastie, v našich podmienkach ide o relatívne vzácnu skúsenosť. Napriek tomu je užitočné dozvedieť sa, v ktorých potravinách na vás číha potenciálne riziko. Tu je desať tipov podľa portálu Health.com. Hneď na úvod však upozorňujeme, že týmto potravinám by ste sa preto nemali vyhýbať. Akurát byť obozretným.

Listová zelenina

Áno, reč je o vašom obľúbenom hlávkovom šaláte, čakanke, špenáte, kapuste, keli či rukole. A zároveň o zelenine, ktorá len v USA medzi rokmi 1998 a 2008 spôsobila 8836 zdravotných problémov. (Teda – tých ohlásených.) Dôvodom môže byť kontaminácia hnojom, prípadne čistenie v špinavej vode ešte predtým, než sa dostala do obchodu. Na zníženie rizika nákazy sa odporúča dôkladné umytie zeleniny pred použitím a takisto krájanie na osobitnej doske. Aby sa potenciálne baktérie nešírili ďalej.

Ostatné potraviny nájdete vo fotogalérii.


01 - Modified: 2007-11-30 07:25:45 - Feat.: 0 - Title: Analýza HN: Daň, ktorá sa nevolá daň
01 - Modified: 2024-04-22 09:39:06 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovorí štúdia 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako uhasiť skryté zápaly v tele. Ktoré choroby spúšťajú? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Vieme ako zatočiť s jarnou únavou. Farmaceutka radí účinné kombo vitamínov 05 - Modified: 2024-04-17 13:04:13 - Feat.: - Title: Naťahujte sa počas dňa. Bez toho je sedenie v kancelárii deštruktívne, hovorí fyzioterapeut
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 09:37