StoryEditor

Šéfkuchár Pospíšil hodnotí: Trapas s bratislavským tapas

27.10.2011, 00:00
Bratislavskú reštauráciu La Rambla hodnotí držiteľ Michelinovskej hviezdy v magazíne prečo nie?!

Cieľom našej návštevy bola tentoraz reštaurácia Rambla na Michalskej ulici v Bratislave. All you can eat (Jedz koľko môžeš) je slogan a filozofia tejto peknej reštaurácie. Navštívili sme ju v trojici. Objednali sme si výber tapas pre štyri osoby za 29,90 eura a fľašu španielskeho vína za 47 eur.

Hneď od začiatku to s obsluhou neklapalo, čašník nám priniesol iné víno, ako sme si objedali. Výber tapas obsahoval: tvarohom plnenú červenú papričku, kocky varených (ostrou paprikou posypaných) zemiakov, oschnutú tortilu espaňol s čiernymi šampiňónmi (pokrm opäť zo zemiakov), do čierna vysmažené a vysušené hydinové krídelká, lososa v Tempura ceste sprevádzaného úplne neochuteným fazuľovým šalátom, ktorý bol posypaný sezamovými semienkami, guľôčky zo sekaného mäsa v paradajkovej omáčke. Plnené šampiňóny tento výber nezachránili. Dobré chorizo chutilo ako v El Gaucho, zato varené slávky (mušle) nestáli za nič.

Po tomto predkrme sme si objednali jahňaciu kotletu, biftek, hamburger, marinované kura a bravčovú panenku. Čakanie sme vyplnili návštevou šalátového bufetu a ochutnali sme seriózne upravené šaláty, s výnimkou fazuľového. Následne prišlo studené plató rôznych na kocky nakrájaných mias, ktoré plávali v sójovej omáčke, ale chýbalo to, čo sme si objednali.

Studené drevené uhlie v stojane, ktoré malo vlastne ohrievať plató, bolo určené zrejme len na dekoráciu. Až pri reklamácii u manažéra sme dostali plnú misu nami objednaných a korektne upravených mias, bohužiaľ, bez omáčok, pri požiadaní o nápravu sme dostali kečup. To sklamalo naše očakávania. Okrem mäsa prišlo opäť veľké množstvo choriza, asi na udobrenie, tentoraz však totálne vysušeného. Víno do pohárov nalievali tak, že pri prvom naliatí bola fľaša takmer prázdna.

Taniere po hlavnom chode ostali na stole až do servírovania dezertu a robili tak spoločnosť objednanému tiramisu, cremé brulle a tuhému tvarohovému koláču.

Na dámskej toalete neboli žiadne papierové obrúsky, a tak si dámy utierali ruky do toaletného papiera, ktorý sa po čase hromadil na umývadle.

Po odčítaní 100 eur za víno zostáva 70 eur na jedlo pre tri osoby. To by sa nemuselo zdať mnoho, pokiaľ by kvalita jedla a servisu bola v poriadku.

01 - Modified: 2004-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nemecko ťaží z rozšírenia
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 02:57