Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
02.06.2021, 08:00

Z micheliniek na rodnú hrudu: Stačilo jedla, pri ktorom ani nevieme, čo to je. Je čas na to slovenské

  • Varil pre saudskoarabského princa, pracoval a stážoval v mnohých špičkových reštauráciách sveta.
  • S Filipom Ondrušekom sme sa rozprávali, ako vyzerá gastro doma a v zahraničí a prečo práve teraz chystá otvorenie svojich reštaurácií.
  • Prečítajte si rozhovor publikovaný v  magazíne Prečo nie?!, ktorý vychádza ako príloha k Hospodárskym novinám.
Z micheliniek na rodnú hrudu: Stačilo jedla, pri ktorom ani nevieme, čo to je. Je čas na to slovenské
Zdroj: archív: F. Ondruška

Kde som vás práve zastihla?

Prišiel som na Slovensko a nachádzam sa v Nitre, kde rozbieham nový projekt. Mám za sebou osemnásť hodín bez spánku plus let, tak som trošku unavený.

Keď sme si dohadovali termín rozhovoru, tak ste boli práve na Cypre a predtým ste sa vrátili z Južnej Ameriky. Korona vás nezastavila?

Kdeže, bol som na degustácii na Kostarike, kde som strávil štyri dni, potom som letel na podobnú akciu na Cyprus, ale už som doma. Cestovanie je stále náročné, pretože musíte rozmýšľať nad úplne inými vecami, ako sú napríklad testy, všetko sa prísne kontroluje. Záleží však na tom, kam smerujete. Južná Amerika je celkom slobodná, ale v Európe je to drsné.

Južná a Stredná Amerika sa neboja covidu?

Zdá sa mi, že ani nie. Za posledné štyri mesiace som štyrikrát letel pracovne do Mexika a všetky moje cesty dopadli výborne, hranice sú otvorené a je tam úplne iný život ako tu v Európe. Bary, reštaurácie a samotní ľudia žijú, ako keby sa nič nedialo.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 89% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Ticketportal.sk