Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
04.04.2021, 00:00

Pravda a mýty o údeninách: Takto jednoducho spoznáte kvalitu a zostanete zdravý

  • Klobásky, šunky, salámy, údené rolky, krkovičky... Zbiehajú sa vám slinky alebo vstávajú dupkom všetky chlpy od hrôzy?
  • Len máloktoré potraviny sú tak často na pranieri ako práve údeniny a mäsové výrobky. Kedy spôsobujú rakovinu a kedy sú, naopak, chutnou delikatesou?
  • Ako čítať etikety a podľa čoho si vybrať kvalitu? Alebo ich treba radikálne vyškrtnúť z nákupného zoznamu a povyhadzovať z chladničky?
Pravda a mýty  o údeninách: Takto jednoducho spoznáte kvalitu a zostanete zdravý
Zdroj: ilustračný obrázok

Čo by to bola za Veľká noc bez poriadneho kusa údenej krkovičky, nakrájanej šunky, štipľavých klobások. A k tomu, samozrejme, tak ako sa patrí podľa dávnych zvykov, majonézový šalát, veľa vajíčok, zákuskov a štamperlík na pretrávenie.

​Čo si budeme nahovárať, opäť sú to sviatky, ktoré sa v mnohých rodinách spájajú najmä s hodovaním. Podľa internistky Evy Smíškovej je Veľká noc z hľadiska trávenia často ešte väčším trápením ako jej hlavný konkurent Vianoce.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 96% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Ticketportal.sk