Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyNa srdci med a v ústach jed. Žiaľ, v státisícoch slovenských domácností je táto na hlavu pretočená ľudová múdrosť realitou. V podobe presolených polievok, nezdravých margarínov, topených syrov či sladených nápojov. Obvykle servírovaných z lásky.
Kým o mnohých potravinách či aditívach je notoricky známe, že viac než zdraviu prospievajú našim chuťovým pohárikom, niektoré dodnes klamú imidžom. K mimoriadne dômyselným prestrojencom patria napríklad müsli tyčinky či agávový sirup.
Ak raz celoeurópsky či nebodaj celosvetovo vstúpi do platnosti NutriScore, systém farebného značenia potravín z pohľadu zdravia, vyvinutý a potvrdený v roku 2017 nezávislým výskumným tímom Equipe de Recherche en Epidémiologie Nutritionnelle, problém sa z veľkej časti vyrieši.
Nateraz však nechajme zaznieť hlasy jednotlivých lekárov a vedcov a spravme si malú potravinovú revíziu.
Pozor na bobule a klíčky
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 91% na dočítanie.
Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.