Pražiareň Zlaté Zrnko vznikla v roku 2015, dnes zamestnáva 20 ľudí a praží okolo päť ton kávy mesačne.
"Začali sme na malej pražičke, ktorú si náš kamarát kúpil na praženie orieškov, prvé kávy sme pokazili, tak sme začali skúmať, zisťovať," povedal zakladateľ pražiarne Václav Faltus.
Vo svojej ponuke majú kávy s pôvodom, ktoré pochádzajú od konkrétneho farmára, ale aj kávové zmesi, namiešané z viacerých odrôd.
Počas svojej päťročnej existencie získali viaceré ocenenia v Taliansku aj Anglicku.
"Od konkurencie sa líšime najmä spôsobom praženia, pražíme nie v klasických pražičkách zohrievaných na plynových horákoch, ale na elektrickom teple, čiže je každé praženie úplne rovnaké," vysvetlil Faltus.
Napriek tomu, že objem praženej kávy Zlaté Zrnko každoročne zdvojnásobí, podľa Faltusa sa na nej zbohatnúť nedá, keďže na Slovensku je dobrá konkurencia. Do pár rokov však dúfa v návratnosť počiatočnej investície 20-tisíc eur.