Chateau GRAND BARI
StoryEditor

Svetový zážitok v domácom prostredí Slovenska: Tento podnik vás ohúri nielen vínom

28.07.2020, 00:00
Po krátkej odmlke, ktorú spôsobil koronavírus, je už Chateau Grand Bari v plnej prevádzke. Prečítajte si článok publikovaný v magazíne Prečo nie?!, ktorý vychádza ako príloha k Hospodárskym novinám.

Minulý rok otvorili na juhovýchode Slovenska v obci Veľká Bara impozantné vinárstvo. Grand Bari vzdáva hold talianskym majstrom, ktorí pred stáročiami pomáhali obnoviť zničené vinohrady po vpádoch Tatárov.

„Práve im vďačíme za položenie základov prosperujúceho vinohradníctva a tiež za to, že u nás rastie výnimočná odroda furmint,“ hovorí PR manažér Pavol Krištín.m Vinárstvo je zasadené do terasovitého terénu a obklopuje ho mohutný svah, hala s galériou je presvetlená a slnko je jej neoddeliteľnou súčasťou, rovnako ako je nevyhnutné pre kvalitu tamojších vín.

V galérii si pozrite fotografie tohto impozantného vinárstva:

​„V objekte vinárstva Chateau GRAND BARI sa nachádza reštaurácia so slnečnou terasou, degustačné miestnosti, stovky metrov tufových pivníc, luxusné hotelové ubytovanie, konferenčné priestory, tokajská expozícia (múzeum) s prierezom histórie od 4. storočia pred naším letopočtom až po súčasnosť, keď sa na Slovensku formovali slovenskí výrobcovia tokajských vín. Súčasťou objektu je aj moderný výrobný závod, ktorý si môžu turisti prehliadnuť.“

Architektúra a víno

Celé vinárstvo je pretkané množstvom detailov, ktorými chce ohúriť svojich návštevníkov. Dizajn a architektúra odkazujú na noblesu kráľovských zábav. Krištín však zdôrazňuje:

„Vyrábame moderné vína pre moderných ľudí.“ Portfóliu Grand Bari dominujú ľahké a svieže odrodové vína. „Búrame mýtus o tom, že vína z tokajskej oblasti musia byť sladké, ťažké a vhodné len na špeciálne príležitosti. Rozhodli sme sa vybudovať celé vinárstvo úplne od nuly, na zelenej lúke, s myšlienkou moderného vinárstva 21. storočia. Miesto, kde pre naše vína čerpáme inšpirácie z cennej histórie, no zároveň ich pretvárame na vína svetového formátu.“

Leto bude pestré

Po krátkej odmlke, ktorú spôsobil koronavírus, je už Chateau Grand Bari v plnej prevádzke. K dispozícii sú reštaurácia, degustácie aj ubytovanie. Vinárstvo sa teší, že Slováci budú dovolenkovať doma a spoznávať nové a zaujímavé miesta.

„Ponúkneme im svetový zážitok z návštevy vinárstva v domácom prostredí Slovenska. Ochutnajú prémiové slovenské vína s výkladom odborníka, spoznajú históriu Tokaja, ochutnajú miestne špeciality.“

A tí, ktorí chcú viac ako len vysedávať pri dobrom víne a gurmánskych špecialitách, môžu využiť množstvo cyklotrás v okolí alebo napríklad plavbu po rieke Bodrog.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 08:33