Nie je nezvyčajné, že vám nepríjemné a únavné príznaky prechladnutia uberú chuť k jedlu a vy tak môžete ľahko zhodiť na váhe. Avšak výrazné zníženie váhy spolu s príznakmi pripomínajúce prechladnutie môže ukazovať na závažnejšie ochorenia. "Ak nejete, je to jedna vec. Pokiaľ ste ale schudli, aj keď jete, mohlo by to byť znepokojujúce. Nevysvetliteľný úbytok hmotnosti spolu so symptómami podobnými chrípke by totiž mohol byť príznakom hypertyreózy, nádorového ochorenia, bakteriálnej infekcie, ale dokonca aj HIV, "varovala doktorka Levinová.Pixabay
StoryEditor

Sedíte doma a priberáte? Táto bežná potravina vám so spaľovaním tukov pomôže. A nielen to

23.04.2020, 16:08
Skúste tento nápoj na prírodnej báze, z výsledkom budete spokojní.

Zázvor nielenže podporuje obranyschopnosť tela a zaháňa virózy aj zažívacie problémy, pomáha aj chudnúť.

Jar je v plnom prúde a keď už sa dostaneme na čerstvý vzduch a odhadzujeme vrchné časti oblečenia, málokto stojí o to, aby na ňom boli vidieť kilogramy navyše.

So zázvorom možno chudnúť zdravo a byť svieži

Malej nadváhy sa môžete ľahko zbaviť. Drobný "štipľavý" trik totiž urýchli váš metabolizmus, a to šetrným spôsobom.

Pite každý deň na raňajky panáka "ginger shotu", ktorým "naprogramujete" svoje telo na chudnutie. Budete svieži a štíhlejší. Drink urýchľuje trávenie a napomáha optimálnemu využitiu živín.

Okrem množstva vitamínov, enzýmov a antioxidantov obsahuje tiež prírodnú štipľavú látku Gingerol, ktorá vás ochráni proti vírusom. Stimuluje tiež prekrvenie slizníc a preto sa na nich ťažšie usadzujú baktérie a vírusy.

Recept na "ginger shot" pre osvieženie aj chudnutie:

Na týždennú dávku potrebujete: 2 hrste zázvoru, 2 jablká, 1 citrón, 3 až 4 pomaranče a 1 až 2 lyžice mletej kurkumy.

Zázvor a jablká nakrájajte a odšťavte ich (najlepšie v odšťavovači). Šťavu vytlačte aj z citróna a pomarančov, prilejte ju k tej zo zázvoru a jabĺk a potom ju preceďte, aby sa odstránili prípadné zvyšky dužiny a jadier.

Do čistej šťavy pridajte kurkumu a poriadne všetko premiešajte, aby sa korenie rozpustilo. Hotový nápoj potom pomocou lievika nalejte do uzatvárateľnej litrovej fľaše a nápoj uložte do chladničky. Spotrebujte ho počas týždňa.

Ak vám prekáža intenzívna štipľavá chuť zázvoru, zmierni ju pomaranč. Platí teda, že čím viac pomarančov dáte do nápoja, tým príjemnejší váš ginger shot bude. Prijmete tiež o to viac fruktózy, teda ovocného cukru.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 19:28