StoryEditor

Čo do mikrovlnky patrí a čo nie? Na fakty o ohrievaní jedál sme sa pozreli s odborníkom

14.02.2020, 08:38
O vplyve ohrevu potravín v mikrovlnke sa popísalo veľa, mnohé zo správ však úplne nezodpovedajú realite.

O vplyve ohrevu potravín v mikrovlnke sa popísalo veľa, mnohé zo správ však úplne nezodpovedajú realite. Oslovili sme preto chemika a profesora z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU Jána Šajbidora, aby sa s nami pozrel na fakty. 

V krátkom rozhovore sme sa Šajbidora pýtali, či je naozaj ohrievanie jedla v mikrovlnke pre naše zdravie nebezpečné a ktorým potravinám sa v prípade ohrievania v mikrovlnke vyhnúť? 

Čo sa deje s jedlom a potravinami pri ohrievaní v m...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 05 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 19:54