Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyNeexistuje žiadna úradná alebo právna definícia pojmu superpotravina, ide iba o módne slovo v oblasti potraviny verzus zdravie. Takto to stojí aj v materiáloch Európskej rady pre informácie o potravinách EUFIC. Táto nezisková organizácia chce zrozumiteľne poskytovať vedecky podložené informácie o kvalite a bezpečnosti potravín.
Čo je na prvom mieste v rebríčku takzvaných superpotravín? Vedci merali množstvo antioxidantov a zistili, že toľko, ako potraviny označované za super, ich majú napríklad červená fazuľa, divoko rastúce čučoriedky či artičoky. Nie je preto nutné jesť výhradne exotické superpotraviny.
V HN magazíne vyšiel pred časom článok, ktorý priniesol prehľad desiatich z nich, ktoré sú síce zdravé a prospešné, ale len ich jedením nemôžete čakať zázraky. V galérii si pozrite, o ktoré ide: