StoryEditor

Talianska celebrita v oblasti gastronómie o michelinských hviezdach: Prvú som očakával, ďalšie vydrel a posledné preplakal

27.11.2019, 12:50
Volajú ho „multimichelin chef“. V piatich reštauráciách aktuálne vlastní osem michelinských hviezdičiek.

Stretávame sa pár hodín pred začiatkom veľkého eventu. V Hoteli Lomnica budete po dva večery variť degustačné menu. Cítite ešte vôbec trému?

Nie, teraz už nie. V kuchyni by totiž vôbec nemal byť stres. Mala by tam vládnuť pokojná atmosféra. Dobre sme sa pripravili, takže na nervozitu nie je žiaden dôvod. Podľa mňa by sa kuchyňa mala vždy zakladať na dobrej príprave. Dúfam, že všetko dobre dopadne.

Vidíte, a niektorí kuchári sú presvedčení, že v každej kuchyni sa musí kričať, že inak to nejde.

V žiadnom prípade. U mňa to tak nefunguje, dokonca som vyhlásil zákaz kričania. Stačí, keď vládne disciplína. Svojim kuchárom vždy hovorím, že nesmú ukazovať žiaden stres. Keď zákazník vstúpi do nášho podniku, musíme byť milí a pokojní, aby od nás cítil, že je na správnom mieste a bude sa tu dobre cítiť.

HN

​Budem šťastný, ak bude môj personál vyžarovať takúto atmosféru a prenášať úsmevy. Ak sa personál nebude cítiť dobre, nebude sa tak cítiť ani klient. Aj preto sa vždy, keď začíname pracovať, pýtam mojich kolegov, či sú spokojní a šťastní, že u nás pracujú, či tu vôbec chcú byť.

Dnešný event sa volá Back to the roots, teda Návrat ku koreňom. Aké sú vaše korene?

Nepôjde o moje osobné korene. Pôvod dnešného jedla je v mojej prvej reštaurácii. Menu, ktoré budeme prezentovať v Lomnici, sme mali už v roku 2005, je s nami teda úplne od začiatku. Časom sa trošku zmenilo, niektoré jedlá zostali, iné sa vymenili.

Zaujímajú ma aj vaše korene. Prečo ste sa vydali na kuchársku dráhu?

Keď som bol malý, tak m...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 04 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej? 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 21:11