Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyŠéfkuchár Michal Konrád opustil jednu z najprestížnejších bratislavských reštaurácii, aby si mohol otvoriť vlastný street food Bao Brothers.
Ľudia, ktorí sa Street foodu venujú aj zákaznícka komunita sú podľa neho príjemní. "Nikto sa na nič nehrá. Nemám pocit, že by niekto niekomu chcel konkurovať".
Konrád hovorí, že v porovnaní s minulými rokmi je dnes viacero konceptov street foodu a nie je to len o hamburgeroch a hot-dogoch. "Sú rôzne koncepty napríklad vegánske, slovenské, Južná Amerika. Je to rozmanitejšie."
Pod pojmom slovenský street food podľa neho môžeme rozumieť napríklad párance, lokše, podpecníky či halušky.
"Je to o tom, že keď vyjdem von a nemal som ich pár mesiacov, prídem na ten street food a vidím, že sú tam, dostanem na ne chuť, tak si ich kúpim," odpovedá Konrád na otázku, či sú Slováci ochotní dať si halušky na ulici.
Tento článok je exkluzívnym obsahom Hospodárskych novín. Pokiaľ chcete získať neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu hnonline.sk, predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov.
Už máte predplatné? Prihláste sa
Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.