Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
31.10.2019, 10:00

Cukru môže človek jesť toľko, koľko si ho zaslúži, myslí si odborník na výživu

V rozhovore s Borisom Bajerom sa dozviete:

  • Či je múka naozaj takým zlom, ako sa zdá.
  • Koľkokrát do týždňa by ste mali cvičiť.  
  • Kedy ani klobása nie je taká zlá. 
  • A čo robiť, aby ste zlepšili nie len svoj vzhľad, ale hlavne zdravie. 

Prvou motiváciou človeka, ktorý príde do výživového centra, je často snaha zlepšiť zloženie svojho tela, chce napríklad nabrať nejaké svaly, zhodiť tuk. Táto motivácia sa v priebehu času mení. "Čím dlhšie človek cvičí alebo sa zdravo stravuje, tie motivácie sa trošku vymieňajú a prvoradou býva motivácia zdravie," povedal v štúdiu HNtelevízie Boris Bajer z Centra výživy a tréningu.

"Práve teraz vyšiel jeden dokument o vegánstve, veľa ľudí sa ma pýta, či je to zdravé. Zhruba pred pol rokom vyšiel dokument o prerušovanom hladovaní, pýtali sa ma ľudia, či je to zdravé, bola trendy ketodiéta, ľudia v tom majú trošku miš-maš," myslí si Bajer, ktorý je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského.

"Je to veľmi individuálne a je to treba riešiť s každým klientom osobitne," tvrdí a vysvetľuje, že nie každá diéta sadne všetkým.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Vyskúšajte digitálne predplatné a dočítajte článok až do konca.
-89%

MIMORIADNA AKCIA

Získajte prístup ku kompletnému obsahu
len za 1 €

VYSKÚŠAŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Ticketportal.sk