Domčine laskonky
StoryEditor

Biznis ju vyčerpával, tak sa vrhla na pečenie. Vychýrená cukrárka uspela s makrónkami

09.09.2019, 09:24
Autor:
lezolezo
Dominika Onofrejová zanechala svoju pôvodnú kariéru v biznise a teraz pečie skvelé koláče.

Pečie asi od dvanástich rokov. Tak to už u nich doma chodilo. Mama aj babka mali svoje vyšperkované recepty na dobroty a rodina sa ich nevedela dojesť. „Vyštudovala som aplikovanú ekonómiu a medzinárodný manažment a biznis. Neskôr som ešte rok chodila na postgraduálne štúdium diplomacie a medzinárodných vzťahov. Skrátka, štúdium ma bavilo a hľadala som sa,“ hovorí Dominika Onofrejová.

Vystriedala mnohé zamestnania. Učila angličtinu, pracovala v korporáte v oblasti IT. Neskôr dostala na starosť projekty vo Viedni a v Prahe. Aby toho nebolo málo, lákal ju aj farmabiznis.

V retaili nemeckej firmy dostala úlohu tímlídra pre kvalitu a personálne záležitosti. „Dnes sú na človeka kladené veľmi vysoké nároky, každý zamestnávateľ chce minimalizovať náklady, a tak skresá počet zamestnancov a tým ostávajúcim naloží na plecia viac, ako je únosné.

Človeka to vyžmýka, nehovoriac o totálnej strate motivácie a radosti z práce. Tak sa mi stalo, že ma práca totálne vyčerpávala a nenapĺňala. Keď som prišla domov z práce unavená, najlepším odreagovaním bolo vždy pečenie.“

Postupne piekla viac a viac a rozhodla sa, že sa profesii cukrárky bude venovať naplno. „Na pečení ma baví nevyčerpateľné množstvo nápadov. Inšpirácia je na každom kroku, a nielen online. Keď niekam cestujem, vždy ma zaujímajú hlavne miestne kaviarne a koláčiky.

Som vo Vancouveri, brácho mi chce ukázať nejaký megazaujímavý spot, ale ja zbadám super urban kaviareň, oči mi zasvietia a už som tam. Normálni ľudia chodia po pamiatkach, plážach, nakupujú si oblečenie. A ja? Pozerám, kávičkujem, vdychujem tú atmosféru, ochutnávam.“

Dnes sa naplno venuje svojej značke Domčine laskonky, ktorá je známa najmä makrónkami všakovakých farieb a chutí. Práca v IT či v korporáte ju však naučila odolnosti, tvrdosti a asertivite.

„Nechýba mi byť zamestnaná, čakať, s akou náladou zas príde šéfka, nervozita každú nedeľu večer, cestovanie v zápchach ráno aj poobede... Všetko, čo spravím a ako to spravím, sa odzrkadlí na celkovom obraze o mojej firme. A to je obrovský záväzok, ktorý dokáže naplno pochopiť len človek, ktorý pracuje sám na seba,“ tvrdí vychýrená cukrárka.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 13:35