Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
31.07.2019, 00:00

Na ktoré potraviny si v lete dať pozor a ako sa bežné jedlá menia na jedy

  • Ako sa potraviny ľahko môžu zmeniť na zdroj nákazy?
  • Baktérie a ochorenia. Čo na nás v lete číha v chladničke?
  • Odborníčka prezradila, na ktoré potraviny si dať v lete pozor.
Na ktoré potraviny si v lete dať pozor a ako sa bežné jedlá menia na jedy
Zdroj: Pixabay

Nesprávnym výberom a skladovaním potravín sa aj pre mnohých obľúbené leto môže zmeniť na nočnú moru. Namiesto dovolenky alebo oddychu pri vode nám zaberú čas zdravotné ťažkosti. Aj taký je scenár tých, ktorí v lete zanedbajú základné zásady, týkajúce sa zaochádzania s potravinami.

Odborníčka a nutričná terapeutka Monika Tělupilová pre HN prezradila, na ktoré potraviny si v horúčavách dávať pozor a ktorých chýb sa vyvarovať.

V galérii si pozrite, ktoré potraviny sú v tomto období najrizikovejšie a ako sa z nich ľahko môžu stať zdroje nákazy:

Monika Tělupilová

  • Odborníčka na zdravé stravovanie.
  • Nutričný garant projektu CEFF (Certified E-Friendly Food, Potraviny a doplňky stravy bez zbytečné chemie) Česká republika.
  • Svoje kvalifikácie aktuálne rozšírila o laktačné poradenstvo a koučovanie so zameraním sa na genderovú inteligenciu.