Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
15.05.2019, 00:00

Radi si pochutnáte na pive? Potom by ste mali vedieť o najväčších chybách, ktoré robia výčapníci

Aké sú najčastejšie chyby, ktoré robia výčapníci?

Radi si pochutnáte na pive? Potom by ste mali vedieť o najväčších chybách, ktoré robia výčapníci
Zdroj: Pixabay

Rovnako ako u našich západných susedov je aj na Slovensku dobrých výčapníkov stále ako šafranu. Preto sa tomu dobrému patrí vzdať úcta. Aj to totiž patrí k pivnej kultúre.

"Byť najlepší znamená neustále študovať, cestovať, degustovať, porovnávať a... nebáť sa „plytvať“ pivom," hovorí Peter Škripko, jeden z najznámejších slovenských výčapníkov, víťaz národnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2011.

Ako prezradil, on sám pred zrakom hostí z každého piva „odpúšťa“ do odpadu aj niekoľko mililitrov, čo sa v praxi bežných krčmárov veľmi nenosí. Počas dlhoročnej praxe ochutnal stovky rôznych pív, preto vie celkom presne pomenovať základné chyby, ktorých sa mnohí výčapníci (nielen) na Slovensku dopúšťajú.

O ktoré chyby ide, si pozrite v galérii: