nemocnicaTASR/Michal Svítok
StoryEditor

"Aj tí, čo spáchali trestné činy, sú na tom lepšie." Fotografia nemocničného jedla okamžite spustila lavínu komentárov

09.05.2019, 17:30
Autor:
ipip
K príspevku o stravovaní v slovenských nemocniciach sa vyjadrili stovky ľudí.

Na Facebooku sa začala šíriť fotografia z nemocnice, ktorá upútala tisícku používateľov. Príspevok následne spustil vlnu diskusie so stovkami komentárov.

Téma slovenských nemocníc sa tak dostala opäť na pretras. Len pred pár dňami odovzdali študenti premiérovi Petrovi Pellegrinimu tzv. Knihu plesní.

Spomínaná fotografia zachytáva nemocničné jedlo, ktoré na Facebooku zverejnil jeden z používateľov. K príspevku pridal komentár, že má ísť o "večeru v jednej z martinských nemocníc."

Pod príspevkom sa v priebehu hodiny objavilo takmer tristo komentárov, názory na stravu v slovenských nemocniciach sa rôznili. Niektorí vyjadrili znechutenie, niektorí reagovali s tým, "že aspoň niečo vám dajú najesť a nemocnica nie je hotel", iní používatelia sa vyjadrili v pozitívnejšom zmysle.

  • "Akože Vás nechápem...doma jete kaviár?! Doma nezjete krajec chleba a nejakú tu salámu, šunku? Dva razy som ležala v Lc nemocnici a jedla mi chutili...komu sa nepáči, má možnosť dať si doniesť známymi..."
  • "Keby vás nechali 6 dní bez vody bez jedla ako mňa, by ste boli vďačný za akékoľvek jedlo."
  • "Nechcel som reagovať, no tie komentáre svedčia o tom, že Slováci sa skutočne aj s h*om uspokoja (česť výnimkám).... Ja kebyže dostanem takéto raňajky, tak tie by leteli von oknom asi..."
  • "Tí čo spáchali trestné činy a sedia v base by mali byť o chlebe a vode a pritom majú lepšiu stravu a bývanie, niečo nieje v poriadku v tejto spoločnosti."
  • "V každej je to rovnako."
  • "V Trstenej to je horšie."
  • "Fúha, pekne. Ja som v ružinovskej nemocnici od soboty rána a nesťažujem sa, zatiaľ žiadny humus nedoniesli."
  • "Objednaj si pizzu a neplač nad šunku."

Boli však aj takí, ktorí sa o fotografiu nemocničnej stravy podelili tiež:

Medzi fotografiami jedla, ktoré majú byť zo slovenských nemocníc, sa objavili na porovnanie aj snímky jedál z nemocníc v zahraničí, v ktorých boli niektorí Slováci hospitalizovaní:

01 - Modified: 2018-09-27 10:54:04 - Feat.: 0 - Title: Uvrieskané deti, blbci aj slečny z Auparku. Zamestnanec reštaurácie takto naložil zákazníkom
01 - Modified: 2024-04-12 14:52:28 - Feat.: - Title: V ohrození sú nemocnice aj trať na východe. Kmec tvrdí, že otázky o zrušenej špeciálnej prokuratúre zodpovie 02 - Modified: 2024-04-16 06:59:38 - Feat.: - Title: ANS sa dohodla na pokračovaní zmlúv aj s VšZP a Dôverou 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 06:47