StoryEditor

Gurmánsky obed v podobe vajíčok a párkov. Prečo nie? V tomto podniku to má byť zážitok

30.04.2019, 00:00
Postaviť sa k barovému pultu, na 15 minút sa zahĺbiť do La repubblica, na jeden hlt vypiť espresso a zjesť croissant. Približne tak vyzerajú raňajky bežného Taliana. A ako sme na tom my, Slováci?

Dáme si radšej doma rožok s maslom a džemom, ktorý zapijeme tureckou kávou? Alebo sme sa už naučili vychutnať si raňajky a espresso v podniku s obsluhou? Či sme niekde na polceste?

V Žiline sa raňajky pokúšalo ponúkať už niekoľko podnikov – väčšinou nesmelo, na skúšku, ako doplnok, lebo si to niektorí hostia pýtali. Potom prišlo z Martina Čáry-Máry. Tí si povedali, že ľudí naučia vychutnať si brunch aj raňajky o dvanástej na obed, veď noc môže byť aj náročná a vstávanie ešte náročnejšie.

Majitelia podniku svojmu nápadu absolútne veria a uvedomujú si, že ľudí nenaučia raňajkovať v podniku zo dňa na deň. Ani sa o to nesnažia, chce to totiž čas a okrem neho nesmie chýbať skvelé jedlo, ktoré je ešte aj "sexi naservírované", v atraktívnom priestore s historickými klenbami a atmosféru dotvárajúcími zrkadlami od žilinského sklenára, píšu Kávičkári.

V galérii nahliadnite do podniku, kde si obedujete raňajky:

​Väčšinou sme zvyknutí, že raňajkové menu predstavuje štyri až päť jedál a koniec. V Čáry-Máry to robia odvážnejšie: dostanete niekoľkostranový zošit, plný jedál, ktoré už na papieri veštia gurmánsky zážitok.

Špecialitou podniku sú vajcia Benedikt s holandskou omáčkou, ktorú Michal Knoško ladil týždeň. Práve z nich vychádza aj obľúbená pochúťka jedákov, X-factor: vajíčko Benedikt so spišskými párkami prekríženými do X.

S dlhým nosom neodídu ani vegetariáni, tých osloví zapečený chlieb s chrumkavou kôrkou, grilovanou zeleninou a tahini humusom. Milovníci sladkého v ponuke nájdu lievance s jahodovovým džemom a jablkovou remuládou.

Udobrenie si manželky po prehýrenej noci, prázdna chladnička, potešiť toho, na kom vám záleží, pohodlnosť, nezabudnuteľný zážitok. Dôvodov, prečo si vychutnať raňajky v Čáry-Máry môže byť mnoho. Isté je však iba jedno – nech je váš dôvod akýkoľvek, zážitok bude zaručený.

01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 08:28