StoryEditor

Revolučná gastronómia v Lučenci: Ohúria minimalizmom a šúľancami, lepšími ako všetky cheescaky

03.02.2019, 23:00
Na food courty v nákupných centrách sme sa zvykli pozerať cez prsty, alebo aspoň s veľkou ostražitosťou. V Lučenci prekvapili žiadanou revolúciou v gastronómii.

Niektorí „hráči“, pre ktorých bol na prvom mieste zisk a v lepšom prípade zákazník na druhom, nám k tomu dali pádne dôvody. Toľko očakávaná, toľko žiadaná a taká dôležitá revolúcia v tejto oblasti gastronómie je konečne tu. Neveríte? V spolupráci s portálom kavickari.sk vám prinášame Sympl. v Galérii Lučenec, ktorý je toho žiarivým príkladom.

Minimalizmus, rýchlosť, výborný tím zamestnancov, láska k jedlu a zákazníkom. Štyri hlavné piliere, na ktorých stojí mladý koncept Sympl. Prečo práve toto meno?

Tomáš Turek

​Zrodilo sa z kombinácie dvoch slov: „simple“ (jednoduchý) a „sympatický“. A tak to naozaj je: koncept rozplesá srdce každého sympatizanta so špičkovým dizajnom.

Tí nerozhodní naopak ocenia minimalistickú ponuku, jej pestrosť však vôbec nepokrivkáva: pochutnáte si na burgroch, cestovinách, šalátoch, lievancoch či šúľancoch. A to všetko pripravia čerstvé, priamo pre vás.

Sympl. však nie je iba dôkazom, že sa revolúcia food courtov začala, ukazuje, že dobrý fast food je okrem rýchlosti aj o výborne vyladených chutiach. Chrumkavé kura v sezame s opečenými zemiakmi a precíznym (tajným) dipom je presne to, čo vám spríjemní hektický deň, počas ktorého máte na obed 30 minút. Alebo ešte menej.

Tomáš Turek

​Ak máte na obed času viac, dopriať si môžete aj dezert – v ponuke sú tri, takže hod mincou dilemu nerozrieši. Keby ste však chceli tip, makové šúľance s jahodovou omáčkou sú niekedy lepšie ako všetky cheesecaky sveta. Čestné skautské, bol som tam.

Páči sa mi, keď sa niekto nebojí výzvy, a teda že otvoriť takýto koncept v Lučenci, v nákupnom centre, ktoré bude ponúkať rýchle jedlo za prijateľné ceny, z ktorého budete odchádzať nielen s pocitom sýtosti, ale aj nadšenia a gastronomického zážitku, výzva je.

Sympl. sa do toho pustil a ide mu to skvelo. O to viac teší, že je zároveň úspešný aj v bitke na Food courtovom poli. Želáme si viac takýchto podnikov. Viva la révolution.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-08 14:14:06 - Feat.: - Title: Pri Lučenci sa zrazila sanitka s odťahovkou, o život prišiel jeden človek, viacerí sú zranení 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 14:45