Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
01.12.2018, 00:00

Tieto chyby robíme v kuchyni takmer všetci. Ničíme si však nimi jedlo a často aj zdravie

Základné rady by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví.

Medzi odborníkmi sa stále vedú debaty o tom, či je ho dobré dávať do chladničky alebo nie. Zaužívané pravidlo však znie, že horúce jedlo v chladničke nie je pre naše zdravie dobrá voľba. To isté platí aj v prípade mrazničky. To neznamená, že musíte čakať nad jedlom dve hodiny, kým vychladne.
Skúste ho skôr rozdeliť na menšie porcie, ktoré v osobitných nádobách dáte do chladničky. Ale nie veľké množstvo jedla naraz, pretože to v ňom spôsobí rast baktérií.
Zdroj: Pixabay

Málokto z nás je odborníkom na varenie, ale v kuchyni existujú určité pravidlá, ktoré by sme mali dodržiavať. V opačnom prípade si buď zničíme alebo v horšom prípade kontaminujeme jedlo a privodíme ochorenie. Z odporúčaní, ktoré priniesol portál Reader´s Digest sme vybrali 18 hlavných zásad.

Základné rady v galérii by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví:

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.