Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
27.11.2018, 00:00

My ich vyhľadávame, oni odmietajú. Šéfkuchári si tieto jedlá v reštaurácii nikdy nedávajú

Sú jedlá, ktoré my jeme bežne, odborníci v gastronómii sa im ale v reštauráciách vyhýbajú. Prečo?

Vzhľadom na to, že väčšina trhov s rybami nedoručuje ryby cez víkendy, mnohí sa držia pravidla o tom, že ryby si v pondelok v reštaurácii neobjednávajú. Šéfkuchári milujú sviežosť, preto sa im viacerí z nich v tento deň vyhýbajú. Na druhej strane tí, ktorí ak vidia, že sa reštaurácia nachádza pri pobreží, rozhodnú sa aj pre morské plody.
Pokiaľ ide o ustrice, tak sa šéfkuchár Mark Nichols, ktorý vlastní vysokokvalitný cateringový servis JC's Catering, surovým ustriciam vyhýba. A to vtedy, ak by boli zozbierané viac ako 160 kilometrov od danej reštaurácie. "Ak sa s nimi nesprávne manipuluje alebo sa nesprávne skladujú, môžu vás zabiť," vysvetľuje pre Reader´s Digest.
Zdroj: Pixabay

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.