Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
13.11.2018, 00:00

Týmto jedlám sa vyhnite a nikdy si ich neobjednávajte, odkazujú odborníci z gastronómie

  • Pizza je zlatá baňa pre reštaurácie a ak nejde o pizzériu, tak pre vás plytvanie peniazmi.
  • Prečo si neobjednávať zmrzlinu a najdrahší steak? Odborníci vám to prezradia.
  • Ľadový šalát, špeciality podniku a voda z vodovodu: Na to radšej zabudnite.
Mäso podávané s kosťou zákonite znamená menej mäsa. 
Menšie kusy mäsa sa prepečú rýchlejšie, na rozdiel od tých väčších, vrátane porcií, ktoré sa pripravujú s kosťou. Týka sa to bravčového, kuracieho aj hovädzieho. 
Napriek tomu, že zvonku vyzerá chrumkavo, zvnútra môže byť surové, a tým aj potenciálne nebezpečné na prítomnosť baktérii a chorôb. Buďte opatrní aj pri steakoch, ktoré tiež musia byť pripravené pri určitej teplote, lebo len tá dokáže baktérie v jedle zničiť.
Aj burger alebo tatársky biftek – čiže neupravené bravčové a kuracie mäso - sú podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb v USA veľmi nebezpečné a môžu spôsobiť choroby prenášané potravou.
Zdroj: Pixabay

Experti z oblasti gastronómie prezradili pre portál Insider zákulisné rady, čomu sa vyhnúť pri návšteve reštaurácie. Ktoré položky si neobjednávajte a ktorým neveriť nikdy?

V galérii vám prinášame jedlá a položky, ktoré si v reštaurácii objednáva takmer každý z nás a v mnohých prípadoch si len koleduje o zdravotné problémy alebo sa nechá oberať o peniaze.

Prečo si neobjednávať zmrzlinu a najdrahší steak? Odborníci vám to prezradia:

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.