StoryEditor

Začínal ako nadšenec, dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií. Aká je práca profesionálneho hubára?

24.09.2018, 00:00
Ku svojej práci sa dostal úplnou náhodou, presadiť sa mu pomohol Jaroslav Židek.

Hubárska sezóna na Slovensku je v plnom prúde. Pre väčšinu ľudí je to len koníček, pre iných, ako napríklad Erika Valentoviča to je aj práca. O tom, aká je práca profesionálneho hubára sme sa s ním zhovárali v HNtelevízii.

V začiatkoch svojej kariéry začínal ako dvorný hubár reštaurácie Albrecht, kde pôsobil známy kuchár Jaroslav Židek. Od neho sa dostal ďalej a dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií v Bratislave a okolí.

V rozhovore porozprával aj o tom, ktoré huby sú v reštauráciách najžiadanejšie. "Ľudia nechcú veľmi konzumovať niečo, čo nepoznajú," priznáva.

V rozhovore priznal aj zdravotné problémy, ktorými si pre prácu v lese prišiel, ako aj nebezpečenstvo, ktoré ho postretlo. 

Viac o živote profesionálneho hubára sa dozviete v rozhovore.

01 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 02 - Modified: 2023-10-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Huby dvojníci: Tieto jedlé a jedovaté si veľmi ľahko pomýlite, pozrite si ich zásadné rozdiely 03 - Modified: 2023-10-27 10:00:00 - Feat.: - Title: Pri otrave pite mlieko a najlepšie rastú ráno: Týmto mýtom o hubách už treba prestať veriť 04 - Modified: 2023-10-16 12:04:45 - Feat.: - Title: Keď nespravíš tento kvíz na sto percent, košík do ruky ani neber. Všetky huby rozoznajú len tí najlepší 05 - Modified: 2023-09-07 21:54:58 - Feat.: - Title: Dôsledky Černobylu: Za rádioaktivitu bavorských diviakov môžu kontaminované huby
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 19:01