Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
24.09.2018, 00:00

Začínal ako nadšenec, dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií. Aká je práca profesionálneho hubára?

  • Ku svojej práci sa dostal úplnou náhodou, presadiť sa mu pomohol Jaroslav Židek.
  • Dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií v Bratislave a okolí. 
  • S Erikom Valentovičom sme sa zhovárali aj o tom, ktoré huby sú najpopulárnejšie.
  • Profesionálny hubár priznal aj zdravotné problémy, ktorými si pre svoju prácu prešiel. 

Hubárska sezóna na Slovensku je v plnom prúde. Pre väčšinu ľudí je to len koníček, pre iných, ako napríklad Erika Valentoviča to je aj práca. O tom, aká je práca profesionálneho hubára sme sa s ním zhovárali v HNtelevízii.

V začiatkoch svojej kariéry začínal ako dvorný hubár reštaurácie Albrecht, kde pôsobil známy kuchár Jaroslav Židek. Od neho sa dostal ďalej a dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií v Bratislave a okolí.

V rozhovore porozprával aj o tom, ktoré huby sú v reštauráciách najžiadanejšie. "Ľudia nechcú veľmi konzumovať niečo, čo nepoznajú," priznáva.

V rozhovore priznal aj zdravotné problémy, ktorými si pre prácu v lese prišiel, ako aj nebezpečenstvo, ktoré ho postretlo. 

Viac o živote profesionálneho hubára sa dozviete v rozhovore.