Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyHubárska sezóna na Slovensku je v plnom prúde. Pre väčšinu ľudí je to len koníček, pre iných, ako napríklad Erika Valentoviča to je aj práca. O tom, aká je práca profesionálneho hubára sme sa s ním zhovárali v HNtelevízii.
V začiatkoch svojej kariéry začínal ako dvorný hubár reštaurácie Albrecht, kde pôsobil známy kuchár Jaroslav Židek. Od neho sa dostal ďalej a dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií v Bratislave a okolí.
V rozhovore porozprával aj o tom, ktoré huby sú v reštauráciách najžiadanejšie. "Ľudia nechcú veľmi konzumovať niečo, čo nepoznajú," priznáva.
V rozhovore priznal aj zdravotné problémy, ktorými si pre prácu v lese prišiel, ako aj nebezpečenstvo, ktoré ho postretlo.
Viac o živote profesionálneho hubára sa dozviete v rozhovore.