Ku svojej práci sa dostal úplnou náhodou, presadiť sa mu pomohol Jaroslav Židek.
Hubárska sezóna na Slovensku je v plnom prúde. Pre väčšinu ľudí je to len koníček, pre iných, ako napríklad Erika Valentoviča to je aj práca. O tom, aká je práca profesionálneho hubára sme sa s ním zhovárali v HNtelevízii.
V začiatkoch svojej kariéry začínal ako dvorný hubár reštaurácie Albrecht, kde pôsobil známy kuchár Jaroslav Židek. Od neho sa dostal ďalej a dnes dodáva huby do najlepších reštaurácií v Bratislave a okolí.
V rozhovore porozprával aj o tom, ktoré huby sú v reštauráciách najžiadanejšie. "Ľudia nechcú veľmi konzumovať niečo, čo nepoznajú," priznáva.
V rozhovore priznal aj zdravotné problémy, ktorými si pre prácu v lese prišiel, ako aj nebezpečenstvo, ktoré ho postretlo.
Viac o živote profesionálneho hubára sa dozviete v rozhovore.
01 - Modified: 2023-10-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Huby dvojníci: Tieto jedlé a jedovaté si veľmi ľahko pomýlite, pozrite si ich zásadné rozdiely
02 - Modified: 2023-10-27 10:00:00 - Feat.: - Title: Pri otrave pite mlieko a najlepšie rastú ráno: Týmto mýtom o hubách už treba prestať veriť
03 - Modified: 2023-10-16 12:04:45 - Feat.: - Title: Keď nespravíš tento kvíz na sto percent, košík do ruky ani neber. Všetky huby rozoznajú len tí najlepší
04 - Modified: 2023-09-07 21:54:58 - Feat.: - Title: Dôsledky Černobylu: Za rádioaktivitu bavorských diviakov môžu kontaminované huby
05 - Modified: 2023-09-25 13:09:20 - Feat.: - Title: HRÍBY: Nízkokalorická pochúťka plná vitamínov a minerálov. Pre toto by ste ich mali konzumovať