Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
20.09.2018, 00:01

Obľúbený nápoj si dennodenne meníme na nezdravý. Týchto chýb sa vyvarujte

Barista radí, ako nedegradovať blahodarný vplyv kávy.

Obľúbený nápoj si dennodenne meníme na nezdravý. Týchto chýb sa vyvarujte
Zdroj: Pixabay

Aj z takej bežnej veci, akou je káva, dokážete jednoduchými a rutinnými spôsobmi vytvoriť nezdravý nápoj. To tvrdí autor článku pre Insider, ktorý pôsobil dlhé roky ako barista.

„Ako barista som pracoval päť rokov, počas ktorých som sa stretol s mnohými špecifickými objednávkami kávy: tri a pol balenia cukru, extra-suché kapučíno, latté bez peny, ale s extra podielom šľahačky. Videl som naozaj rôzne spôsoby, ktoré ale robia nevedomky z kávy nezdravší nápoj, a to rôznymi spôsobmi. Pritom existujú zdravšie alternatívy s jednoduchými náhradami.“

Bez ohľadu na to, či si kávu kupujete cestou do práce v obľúbenej kaviarni alebo si ju robíte doma podľa seba, mnohí opakujú tie isté chyby, ktorými jej blahodarný vplyv degradujú.

V galérii si pozrite, o ktoré ide: