Pixabay
StoryEditor

Jedzte a my vám za to zaplatíme 10-tisíc dolárov, láka firma brigádnikov

10.08.2018, 11:54
Autor:
tantan
Americká spoločnosť chce obsadiť pracovnú pozíciu, ktorú ocenia predovšetkým milovníci jedla.

Zdá sa, že firmy potrebujú rôzne typy pracovníkov. Ľudia si môžu zarobiť vdychovaním pachu alebo čistením uší okoloidúcich. Americká spoločnosť Reynolds Kitchen momentálne zháňa zamestnanca na pracovnú pozíciu, ktorú ocenia predovšetkým milovníci jedla, uvádza iDnes.cz.

Cestujte, ochutnávajte, publikujte - a zarábajte tisíce

Stačí štrnásť dní ochutnávať grilované špeciality na rôznych miestach v USA. Za ochutnávací maratón získa jedák desať tisíc dolárov (v prepočte 8 625 eur). Počas dvoch týždňov vybraný pracovník navštívi rôzne mestá, v ktorých bude študovať techniky grilovania a objavovať nové recepty.

Tie následne vyvesí na stránkach spoločnosti Reynolds Kitchen. Tá je v Spojených štátoch známa hlavne ako výrobca potravinárskych fólií, napísal server CNBC.

"Hľadáme naozaj vášnivého nadšenca grilovania, ktorý bude vo svete objavovať skryté bohatstvo grilu," uviedla Brienne Neisewanderová, marketingová riaditeľka spoločnosti.

Cestu naprieč štátmi nepodnikne zadarmo. Okrem zaplatenej dopravy a ubytovania dostane za dva týždne práce odmenu vo výške 10-tisíc dolárov (v prepočte 8 625 eur).

Existujú aj bizarnejšie povolania

  • Profesionálni objímači

V meste Portlande v americkom štáte Oregone vzniklo centrum Cuddle Up To Me, v ktorom pracujú profesionálni "objímači". Svojim zákazníkom ponúkajú až 70 druhov objatí, a to vrátane polohy "medvedej matky" či "gumového červa".

Za hodinu svojich služieb si účtujú 80 dolárov. "Je zakázané dotýkať sa pier, ale môžeme sa dotýkať nosov," hovorí pre Businessinsider zakladateľka centra Samantha Hessová s tým, že na dodržiavanie pravidiel dohliadajú bezpečnostné kamery.

  • Biznis špinavých uší

V Indickom Bombaji si niektorí postavili biznis na vatových tyčinkách. Za poplatok totiž ostatným odstraňujú ušný maz.

Za osemhodinovú pracovnú smenu pracovník Gangappa zarobí len 200 až 300 indických rupií, čo je v prepočte niečo medzi 2,50  a 3,80 eur. Zo svojej výplaty pritom živí ženu a štyri deti. "O svojej práci s ľuďmi nehovorím, hanbím sa za ňu," priznal Gangappa pre server The Hindu.

  • Vdychovanie pachov v Česku

Netradičné povolanie vykonávajú aj niektorí Česi. Napríklad Dagmar Mandíková z Litvínova si zarába vdychovaním pachov. Týmto spôsobom sa spolu s ďalšími "ovoniavačmi" snažia v okolí Krušných hôr analyzovať pachy, ktoré pripomínajú mačacie výkaly.

Nemci sú totiž presvedčení, že nepríjemný smrad k nim putuje z Česka. "Doma mi vždy hovorili, že mám dobrý nos," tvrdí Mandíková, ktorá sa do česko-nemeckého projektu s názvom OdCom zapojila vlani (viac o tomto povolaní a projekte v článku na serveri iDnes.cz.)

Ovoniavať sa však nemusí len vzduch. Podľa serveru Dirjournal musia pracovníci, ktorí testujú účinnosť dezodorantov, ovoňať až šesťdesiat podpazuší za hodinu.

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 03 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 04 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 05 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:54