Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
01.08.2018, 10:05

Týchto šesť potravín pred prípravou neumývajte. Škodíte tým sebe aj jedlu

  • Ak si myslíte, že sa umývaním zbavíte baktérií, premyslite si to. V uvedených prípadoch jedlu viac uškodíte ako pomôžete.
  • Umývate pred varením niektoré potraviny? Môžete ovplyvniť nielen ich chuť.
Zvyknete umývať kurča pred tým, ako ho idete pripravovať? Ak áno, je načase, aby ste s tým prestali. Nielenže tým mäso nezbavíte baktérií a patogénov, ale umývaním môžete dokonca zvýšiť riziko kontaminácie. 
"Umývaním surového kurčaťa v dreze šírite baktérie po celej vašej kuchyni vrátane čistých povrchov, ako sú dosky na krájanie a ostatné povrchy, ktoré zasiahnu kvapky vody,“ hovorí Eric Sieden, riaditeľ pre stravovacie služby v nemocnici Glen Cove, Plainview a Syosset v New Yorku.
Jediným naozaj efektívnym spôsobom, ako jedlo zbaviť baktérií je varenie a toto pravidlo sa vzťahuje aj na surové ryby a iné mäso.
Zdroj: Pixabay

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.