Vysoká telesná hmotnosť je riziková vlastne vo všetkých možných prípadoch, aké si viete predstaviť. Nielenže zvyšuje pravdepodobnosť výskytu vysokého tlaku a kardiovaskulárnych chorôb či cukrovky, ale tiež môže byť rozhodujúcim faktorom pri vzniku rakoviny prsníka, hrubého čreva, konečníka, pažeráka, obličiek alebo pankreasu. V tomto prípade je však ešte stále priestor pre zmiernenie rizika, a to tým najjednoduchším spôsobom - prostredníctvom zníženia hmotnosti a vylepšenia zdravotnej kondície. Nie je to pochopiteľne vždy ľahké, ale za pomoci odborníkov to môže zvládnuť každý. Už preto, že upravenie hmotnosti je tiež cesta k výraznému zlepšeniu kvality života a psychického stavu.Pixabay
StoryEditor

Problémová oblasť brucha: Zmeňte týchto pár vecí v stravovaní a podarí sa vám schudnúť

14.01.2022, 09:00
Autor:
lezolezoČTKČTK
Cvičíte, zdravo sa stravujete a predsa sa vám nedarí vyformovať si brucho podľa vašich predstáv?

 "V posledných dvoch rokoch sa mi ani napriek tvrdým diétam nepodarilo odstrániť nafúknuté a napäté brucho a okrem toho mám ťažké nohy s celulitídou. Cítim sa tučná a neviem, čo mám robiť," zverila sa 52-ročná žena.

Nafúknuté brucho, ktoré sprevádzajú pocity ťažoby a zlého trávenia, trápi rovnako mužov aj ženy, mladých aj starších. Často si ho odôvodňujeme nadbytkom tuku, ale môže to mať rôzne príčiny.

Odporúčania odborníkov si prečítajte v galérii: 

​Napríklad nesprávny životný štýl či zlú výživu, neznášanlivosť niektorých potravín a alergie alebo aj hormonálne poruchy a zadržiavanie vody. Informoval o tom taliansky denník  La Repubblica.

Pri obéznych ľuďoch je to jasné. Na svoj nezdravý životný štýl doplatia kardiovaskulárnymi, metabolickými chorobami, problémami s kĺbami. No keď sú ľudia iba nafúknutí, je to inak. Nepovažujú a za tučných, ale cítia, že ich telo nefunguje tak, ako by malo.

Často ide o špecifické choroby, ktoré je potrebné diagnostikovať a liečiť. Ale vo väčšine prípadov je dôvodom ich životný štýl. Chybná výživa, nedostatok pohybu, nezdravé návyky, napríklad fajčenie a pitie alkoholu spôsobujú to, že organizmus reaguje a nafukuje sa. 

01 - Modified: 2018-07-09 11:09:29 - Feat.: 0 - Title: Toto je 10 potravín, ktoré nás roky klamali
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:43