Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
25.07.2018, 12:42

Potraviny ako letný zdroj nákazy? Na čo treba dbať, keď ich skladujeme v chladničke

  • Skladovanie potravín počas tepla netreba podceniť, rýchlejšie sa kazia.
  • Potraviny počas tepla rýchlejšie podliehajú skaze.
  • Treba dbať na ich správne skladovanie, v opačnom prípade si možno privodiť i hnačkové stavy.
Jablká patria podľa Time do spodnej zásuvky chladničky. Táto oblasť je zvyčajne najchladnejšia a pomáha zachovať čerstvosť jabĺk oveľa dlhšie, ako keby ste ich nechali v ovocnej miske v kuchyni.
Zdroj: Pixabay

Hygienici z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR jedlo radia držať v čistých kuchynských nádobách oddelene, aby sa do kontaktu nedostali suroviny a pripravené jedlá.

V galérii si pozrite ako potraviny skladovať chladničke počas tepla:

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.