Daniel Feranec píše blog Čoje . Radí svojim čitateľom, kde sa dá v Bratislave dobre najesť a ktoré podniky treba radšej obísť. Sleduje trendy a inšpiruje k ochutnávaniu a skúšaniu nových jedál.
"Trendom je poké, je na veľkom vzostupe. Originálne ide o hawajské jedlo, rybu s ryžou a je to veľmi instagramové jedlo. V miske sa dá jedlo krásne ozdobiť a doplniť."
Pozrite si rozhovor s Danielom Ferancom o gastronómii v Bratislave aj v iných slovenských regiónoch.
"Vždy si platím to, čo postujem. Nikdy sa nenechám pozývať od majiteľov podnikov," hovorí o svojej foodblogerskej záľube.
"Momentálne všetkým odporúčam Akadémiu v Trnave. Je to reštaurácia, v ktorej šéfuje Lukáš Hesko. Na rozdiel od drahých exkluzívnych reštaurácií, ktoré sa snažia ohúriť exotickými potravinami a formou, tak tu používajú lokálne potraviny a pripravia z nich jedlo, z ktorého odpadnete. A navyše, stojí to menej peňazí ako v Bratislave."
Ako je to na zvyšku Slovenska? Dá sa dobre najesť aj v menších mestách? "Väčšinou som sa musel uskromniť s haluškami v niektorom motoreste, iné podniky boli riskantné. Teraz je to lepšie. Mám podniky na mojej trase, kde sa musím zastaviť. Nedávno sa mi stalo, že som išiel do Senice kvôli burgeru a bol úžasný. Je toho čoraz viac."