Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
04.06.2018, 00:01

Zabudnite na klobásu alebo cigánsku, vystríha Igor Bukovský. A radí, čo máte v lete jesť

  • Ako za pár týždňov schudnúť, aby sme na pláži vyzerali dobre?
  • Ktorým jedlám sa vyhnúť a kedy ich jesť?
  • Ako reaguje náš žalúdok v horúcom počasí na nezdravú stravu?
  • Čo s tráviacou sústavou urobí pivo, kofola alebo koktail?

V HNtelevízii si pozrite rozhovor s lekárom a expertom na výživu Igorom Bukovským. 

"Za mesiac stihnete schudnúť štyri kilogramy, no ak máte nadváhu pätnásť kíl, zvládnete to do budúcoročnej dovolenky," odkazuje Bukovský. 

"Najdôležitejším jedlom sú raňajky a z hľadiska kontroly hmotnosti robí najväčšie problémy večera," tvrdí. "Záchrannou brzdou je odľahčenie večere a pohyb. Večerať by ste mali minimálne štyri hodiny pred spánkom, najhoršie je, keď si po jedle ľahnete k televízoru." 

Tešíte sa už na leto a typickú stravu bufetov na kúpaliskách? Tak sa potom nedivte, že máte zažívacie problémy. Langoš či klobása v horúčavách dokážu narobiť veľké problémy. 

"Naše telo má metabolicky iné nastavenie, ak je vyššia teplota. V tráviacom trakte nastáva iná situácia v žalúdku, črevách aj v pankrease. Sú ľudia, ktorým jedlo v zime či v jeseni neurobí žiadny problém. Ak to zjedia v lete, môže sa prejaviť zásadná alergická reakcia."

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.