Valtické vínne trhy
StoryEditor

Wimbledon medzi výstavami ocenil najlepšie vína. Umiestnilo sa aj Slovensko

20.04.2018, 15:44
Autor:
ipip
Hodnotili sa vína z Moravy, Čiech, Slovenska a Rakúska.

Superkomisia vybrala šampióna na 51. ročníku Valtických vínnych trhov. V zrekonštruovanom centre Excelence vo Valticiach prebehlo v dňoch 17. - 19. apríla hodnotenie 708 vzoriek najlepších vín zo 128 vinárstiev nielen z Moravy, Čiech, Slovenska, ale tiež Rakúska.

Odborná komisia  vybrala tohtoročného absolútneho šampióna medzi bielymi, červenými a zahraničnými vínami.

V „slepej degustácii“ zvolili šampióna Valtických vínnych trhov. Garant nestrannosti celej súťaže Národné vinárske centrum (NVC) v spolupráci so Strednou vinárskou školou vo Valticiach prihlásené vína v novom modernom Centre Excelence pripravili k degustácii.

Odborná komisia hodnotila 708 vzoriek vín od 128 vinárskych firiem z Moravy, Česka, Slovenska a Rakúska.

Pozrite si víťazov:

  • Päťdesiatym prvým šampiónom sa v tejto prestížnej vinárskej súťaži stal v kategórii v bielych vínach Rizling vlašský ročník 2016 z vinárstva Volařík Mikulov
  • V červených vínach Svätovavrinecké Chateau Valtice ročník 2015
  • Zo zahraničných Rulandské biele z vinárstva Golguz v Hlohovci ročník 2017

"Získať šampióna Valtických vínnych trhov je pre nás obrovská pocta, pretože ide o veľmi prestížne a vôbec najstaršiu výstavu v Českej republike a tiež preto, že sme na tejto výstave šampióna dlho nezískali. Radosť je o to väčšia, že sme šampióna získali s tradičnou odrodou Svätovavrinecké, ktoré sa na Morave pestuje najviac na svete. Víno dozrievalo takmer dva roky v barriquových sudoch v zámockom pivnici CHATEAU VALTICE a je krásne zamatové s veľkým dlhotrvajúcim vnemom a s jemným nádychom sušených sliviek, lekváru, škorice a kakaa," povedal David Šťastný z Chateau Valtice.

"Máme radosť a veľmi si to ceníme. Víno je z našej najstaršej 44-ročnej vinice, je plné, ovocné a má potenciál," povedal Miloslav Holík z vinárstva Golguz v Hlohovci.

Komisie boli zložené z významných osobností akými sú Bořek Svoboda (Zámocké vinárstvo Bzenec), doc. Josef Balík (Mendelova univerzita), František Drahonský (Víno Mikulov) alebo Martin Pastyřík (prezident Asociácie Someliérov) a Ivo Dvořák (viceprezident Asociácie Someliérov).

01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 05 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 13:45