StoryEditor

Príbeh Trenčína ukrytý v čokoláde

14.04.2018, 08:00
Čokoládu tu objavíme aj v pive, dokonca aj vo víne.

Objavili sme pre vás miesto, ktoré sa oplatí spoznať trošku viac. Nájdete tu aj aj obrazy maľované čokoládou, či obraz vyšívaný v koncentračnom tábore. BON BON v Trenčíne milo prekvapil a oslovil svojim príbehom, píšu Kávičkári.

Čokoládovne BON BON nájdete po celom Slovensku. Spájajú ich lahodné pralinky českej výroby. Príbeh a atmosféra každej jednej prevádzky je však úplne odlišná. Tá Trenčianska sídli v historickom dome na Mierovom námestí a už na prvý pohľad sľubuje príjemný zážitok.

Fotografie prevádzky si pozrite v galérii:

​Vôňa čokolády a kávy (značky CAFÉ RESERVA – GOURMET), je typickým prvkom pre tento typ prevádzky. Sortiment nesklame žiadneho „čokoholika“, vo vitríne nájdete úhľadne poukladané rôznorodé bonbóny.

Čokoládu nájdete vlastne všade kam sa pozriete. Aj na bare, kde objavíme jedinečnú 3D čokoládu s Trenčianskym hradom. Čokoládu objavíme aj v pive, ba dokonca aj vo víne.

Chcete biele, alebo červené? V nás viac zarezonovalo práve to biele. A sympatická majiteľka čokoládovne, Jitka Šprtková priznáva, že biele je aj jej tajným tipom.

Príbeh čokolády sa nesie celou prevádzkou a je poprelínaný so životom majiteľov Šprtkovcov. Jitka od mala milovala čokoládu a vždy si rada vychutnala chvíle, ktoré pri tejto lahôdke strávila.

Napriek tomu, že s manželom Jozefom bývali istý čas v hlavnom meste a v Žiline, túžba po „niečom vlastnom“ a rodnom Trenčíne v nich zarezonovala natoľko, že sa rozhodli vstúpiť do nepoznaných vôd gastronómie a otvoriť si prevádzku. S čokoládou.

Majitelia našli priestor, ktorý predtým obývala mliekáreň s chladiarenskými strojmi, takže pri reštaurovaní miesta si naozaj popracovali. Miestu však dodali nádych historickej kaviarne, presne takej, akú si Trenčín zaslúži.

Nájdete tu nielen na stene namaľovaný Trenčiansky hrad a klenuté stropy. Upúta vás aj gobelín pri vchode, zavesený nad sedacou súpravou. V koncentračnom tábore ho vyšívala babička majiteľa, ktorému patrí priestor, kde sa kaviareň nachádza.

Príbeh svojej rodiny do kaviarne pretavila aj mladá rodinka Šprtkovcov. V salóniku vzadu nájdete historickú komodu, patriacu ich predkom a veľký obraz fontány z Paríža, pred ktorou sa zasnúbili. Steny vpredu zdobia obrazy maľované čokoládou, ktoré tvorili zamestnankyne čokoládovne.

01 - Modified: 2024-04-15 11:57:12 - Feat.: - Title: Štátny úrad, ktorý sa zmenil na posla dobrých správ 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 21:34:15 - Feat.: - Title: Čokoláda je komodita ako zlato či ropa. Jej cena išla hore, sú za tým tieto dôvody
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:47