Vďaka vysokému obsahu bielkovín, nízkemu obsahu tuku a celkovej energie je vhodnou súčasťou diétneho jedálnička. Naviac, potraviny s vyšším obsahom bielkovín sú pre nás náročnejšie na trávenie, takže telo musí vydať viac energie na ich spracovanie.Pixabay
StoryEditorUrýchlenie metabolizmu aj príval energie: Tieto potraviny sú stávkou na istotu, má to však jedno ale
Voľba týchto potravín nám môže pomôcť, ale samy o sebe v nevhodnom množstve a zlej kombinácii s inými surovinami želaný efekt nezvládnu vytvoriť.
Často sa môžeme stretnúť s názorom, že niektoré potraviny môžu podporovať spaľovanie v našom tele. Nutričná terapeutka Monika Tělupilová však upozorňuje, že ak sa spoliehame len na efekt z týchto potravín a nezaradíme ich do vhodného stravovacieho režimu s primeranou pohybovou aktivitou, tak nemôžeme očakávať prevratné výsledky.
Voľba týchto potravín nám môže pomôcť, ale samy o sebe v nevhodnom množstve a zlej kombinácii s inými surovinami želaný efekt nezvládnu vytvoriť.
Ak sa stravujeme ale s mierou, výberom týchto potravín si popri cvičení, môžeme výrazne uľahčiť nielen zdravší stav tela zvnútra, ale aj z vonka.
V galérii si pozrite zoznam potravín s želanými účinkami aj ich efekt pri spaľovaní tukov.
Článok bol pripravený v spolupráci s odborníčkou na zdravé stravovanie s Monikou Tělupilovou, DiS, nutričný garant projektu CEFF (Certified E-Friendly Food, Potraviny a doplňky stravy bez zbytečné chemie) Česká republika.
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?