Väčšina pečených výrobkov - najmä tých, ktoré sa vyrábajú komerčne, sú plné cukru a nasýtených tukov (ako je maslo alebo palmový olej) alebo trans-tukov (ako čiastočne hydrogenovaný rastlinný olej). "To sú dve zložky, ktoré navzájom spolupracujú, aby ´dopomohli´ k najhoršiemu možnému výživovému profilu," hovorí Druzová.Pixabay
StoryEditorTáto desiatka jedál najviac škodí vášmu srdcu
Ak máte záujem žiť zdravšie, no najmä chcete udržať zdravé svoje srdce, niektorým jedlám by ste sa mali vyhnúť.
Stále viac a viac ľudí premýšľa, ako žiť zdravšie. Žijeme dobu bio, raw či vegánstva. To, čo zjeme ovplyvňuje náš celkový zdravotný stav a týka sa to aj srdca.
Lekári pre Time odporúčajú, aby sme sa vyhli jedlám, ktoré nám škodia a nahradili ich zdravšími alternatívami. V galérii si pozrite, čo najviac škodí nášmu srdcu:
01 - Modified: 2018-03-08 14:25:27 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Martin Korbelič predstavil päticu najlepších reštaurácií Bratislavy
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku?
02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie
03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu