Reuters
StoryEditor

Gordon Ramsay prezradil, ktoré trendy reštaurácií najviac nenávidí

05.12.2018, 23:00
Autor:
ipip
Známy michelinský a svetovo uznávaný šéfkuchár na rovinu povedal, čo mu na príliš moderných trendoch vadí.

Gordon Ramsay je známy nielen tým, že je skvelým a svetovo uznávaným šéfkuchárom, ktorý je okrem vedenia reštaurácií podpísaný aj pod televíznymi programami.

Mnohí ho poznajú najmä vďaka jeho priamemu a úprimnému vystupovaniu, ktoré ale niektorí označujú za hrubé a urážlivé. Akokoľvek to je, jednoznačne môžeme povedať, že je odborníkom v oblasti gastronómie, a preto si „dobre“ mienené rady voči komukoľvek môže dovoliť.

Naposledy vyvolal rozruch svojím postojom k vegánom, o ktorých sa viac než jasne vyjadril, že ich nemá vo veľkej obľube. V rámci videí na YouTube, ale radí a zväčša aj kritizuje nedostatočne výkonné reštaurácie, aby zredukovali alebo menili svoje menu, ak chcú na poli gastronómie uspieť, píše Business Insider.

A keď je v súčasnej dobe na vzostupe potreba ponúknuť niečo extra, aby sa reštaurácie vyhli klasike, trendom sa stávajú neželané špeciality, o ktorých sa naposledy zmienil aj známy michelinský šéfkuchár.

Väčšina reštaurácií a pracovníkov v gastronómii žije s vedomím, že je už takmer nutnosťou ponúknuť fantastické ozdoby na jedle, pri varení použiť Blumenthalove triky (anglický kuchár a majiteľ The Fat Duck, tromi michelinskými hviezdami ocenenej reštaurácie) a nezabudnúť na dizajn, lebo skoro všetkých ovládajú instagramové trendy v jedle. A Ramsay je z toho chorý.

V rozhovore pre Pop Sugar sa zosobnená „kuchynská nočná mora“ v podobe šéfkuchára otvorene rozhovorila o trendových položkách menu, ktoré zvláda pripraviť kvalitne len málokto a sú zárukou, že ak si ich objednáte, kuchári ich skazia.

Preto Gordon Ramsay vymenoval tri najnenávidenejšie druhy jedál v rámci menu:

Hľuzovkový olej

"Najhoršou vecou je pre mňa hľuzovkový olej. S týmto sa musí prestať. Pri tom, odkedy sa začal využívať, ľudia ho dávajú do jedál priveľa, používajú ho ako hocijaký iný *** olej. Tento špeciálny olej musí byť ale využívaný len v malých, naozaj malých, malých porciách.“ A to vie len málokto.

Wagyu hovädzie mäso

"Je to zvláštny druh mäsa, treba s ním zaobchádzať s trochou rešpektu. Všade, kam idete, sú tu sku*vené Wagyu fašírky (mäsové guličky). Majte zľutovanie a zachádzajte s tým mäsom opatrne, nechajte nech vynikne jeho zvláštnosť.“

Peny

"Posledná, ktorú som mal, bola v reštaurácii Saint Paul. Tam mi naservírovali penu z kostnej drene (špik). Teraz, keď pomýšľam na to, že si dám špik z kostí, nepríde mi to ako pena. Peny vyzerajú ako toxická špina v zanesenom bazéne, teda niektoré. Nebolo to teda bohviečo."

01 - Modified: 2021-09-24 11:44:48 - Feat.: 0 - Title: My ich vyhľadávame, oni odmietajú. Šéfkuchári si tieto jedlá v reštaurácii nikdy nedávajú
01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 10:37