StoryEditor

Punc svetovej kvality v kulinárskom svete: Toto je najlepšia hotelová reštaurácia Slovenska

02.12.2021, 15:00
Autor:
ipip
Najlepšou hotelovou reštauráciou na Slovensku sa stala Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách.

Rozhodla o tom odborná porota a široká verejnosť. Reštaurácia pod vedením šéfkuchára Miroslava Zamišku z Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách získala prvé miesto a prestížne ocenenie World Culinary Awards.

Víťaz

„Každý, kto je aspoň kúskom srdca kuchár alebo miluje jedlo, sám dobre vie, že musí stavať na čerstvých surovinách. Pri príprave jedál preferujem lokálne a sezónne produkty – kvôli ich garantovanej kvalite aj minimalizovanej uhlíkovej stope ich prepravy. Verím, že aj to je dôvod, prečo je Grand Restaurant na prvej priečke tohto prestížneho ocenenia,“ komentuje víťazstvo šéfkuchár Miroslav Zamiška.

Doplnil, že ocenenie patrí celému tímu kuchyne a reštaurácie, v ktorom každý člen berie svoju prácu ako poslanie a spoločným cieľom je spokojný hosť.

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú podľa riaditeľky hotela Kathrin Noll zvyknutí, že v každom menu sa kreatívny a šikovný tím reštaurácie snaží priniesť niečo nové, netradičné a prekvapivé.

„Kto by nezbožňoval prechádzky vysokohorskou prírodou a vôňu ihličia a šišiek tatranských borovíc? Práve tento zážitok sa našim cukrárom podarilo zhmotniť do originálnej tatranskej makrónky, nášho dezertu roku 2021, s výnimočnou chuťou šišky borovice. Snúbia sa v nej tóny jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek,“ uvádza ako príklad kulinárske inšpirácie tímu pri tvorbe dezertu roka Kathrin Noll.

Prestížna súťaž

V reštaurácii môžu ochutnať lokálne mäso, divinu, syry aj ďalšie produkty najvyššej kvality od overených dodávateľov z regiónu Tatier, Liptova a Spiša. Ocenenie vníma Kathrin Noll aj ako záväzok do budúcnosti - nepoľaviť v poskytovaní služieb tej najvyššej kvality.

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Program oceňuje široké spektrum subjektov, hlasovať je možné v kategóriách, ako sú Najlepšia reštaurácia, Najlepšia kulinárska destinácia, Najlepšia nová reštaurácia či Najlepšia hotelová reštaurácia.

V hlasovaní môžu tých najlepších vybrať profesionáli z odvetvia, ale aj médiá a hostia reštaurácií. Hlasovať za obľúbené kulinárske značky mohla odborná aj široká verejnosť od 11. júna do 17. septembra tohto roka a víťazi boli vyhlásení na slávnostnom večeri World Culinary Awards Gala Ceremony 2021 v Dubaji 7. novembra.

World Culinary Awards

  • Ide o ocenenie, ktoré odmeňuje excelentnosť v odvetví gastronómie.
  • Je to sesterské ocenenie k World Travel Awards a tento rok sa konal druhý ročník. Je to globálna iniciatíva, ktorej cieľom je podpora najvyššej kvality v kulinárskom svete.

*Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2021-11-26 09:57:07 - Feat.: 0 - Title: Najväčšia gastronomická udalosť Slovenska má víťaza: Kuchárskeho Oscara získal Peter Duranský
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:12