StoryEditor

Ďalší úspech slovenského vína. Dostalo sa do ponuky už druhej francúzskej michelinskej reštaurácie

09.12.2017, 08:00
Vína z vinárstva Slovenské Vinice budú ponúkať aj v ďalšom exkluzívnom päťhviezdičkovom hoteli v Marseille.

Potom, čo sa červené víno Dunaj dostalo na menu kartu prestížnej michelinskej reštaurácie l´Epuissete v Marseille, prichádza ďalší úspech. Vína Slovenské Vinice Dunaj neskorý zber 2016 a Pinot Noir výber z hrozna 2013 budú od januára ponúkať hosťom v reštaurácii Alcyone, ktorá sa hrdí michelinskou hviezdou, a je súčasťou päťhviezdičkového hotela InterContinental Marseille – Hôtel Dieu.

Francúzi prijali prijali pozvanie na prezentáciu kolekcie vín Slovenské Vinice v Bratislave a pripravili originálne menu k jednotlivým odrodám. Vytvoril ho šéfkuchár reštaurácie Alcyone Lionel Levy a uznávaná expertka na michelinské menu a koreniny zo Sarabar Marseille Karine Blanc.

Slovenské vinice

​Fois gras s čajom a divokým korením, srnčí chrbát ochutený červeným vietnamským korením Phu Quoc a ako dezert pošírovaná hruška na červenom víne s koreninami, mandľovým krémom a citrusmi ochutenými divokým korením Mat-Khen dopĺňali vína Slovenské Vinice Tramín červený výber z hrozna 2016, Dunaj neskorý zber 2016, Cabernet Sauvignon výber z hrozna 2013, Pinot noir výber z hrozna 2013.

„V mojej profesii často hľadám zaujímavé spojenia chutí korenín a vína. Keď som ochutnala Slovenské Vinice Dunaj 2016, hneď ma zaujalo. Jeho plnú chuť som si spojila s vietnamským korením Phu Quoc,“ povedala Karine Blanc.

Spolu so šéfkuchárom Lionelom Levym sa zhodli, že obe vína  Dunaj i Pinot Noir – ich príjemne prekvapili a veľmi im chutia. „K vínu Dunaj budeme v reštaurácii hotela určite podávať divinu, ktorá má výraznú chuť. K Pinot Noir je vhodné jemnejšie teľacie mäso, ale hodí sa aj k dezertom,“ odporúča michelinský šéfkuchár slovenským gurmánom, ktorí chcú toto výnimočné víno ochutnať.

01 - Modified: 2017-10-28 08:42:02 - Feat.: 0 - Title: Slovenské vína ohúrili michelinských someliérov. Dunaj mieri do prestížnej francúzskej reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:35