StoryEditor

Gordon Ramsay sa tvrdo obul do vegánov a vegetariánov

25.11.2017, 06:00
Autor:
ipip
Na sociálnych sieťach sa udomácnil dokonca výraz ´neznášam ťa, ako Gordon Ramsay vegánov.´

Šéfkuchárska hviezda svetového formátu Gordon Ramsay sa na adresu vegánov a vegetariánov vyjadruje veľmi škandalóznym spôsobom. Vďaka svojim výrokom sa dostal vo vegánskej komunite do nemilosti.

Búrku spustili jeho výroky z roku 2012, keď sa v rámci rozhovoru vyjadril jasne: "Ak sa z niektorého z frajerov mojich dcér vykľuje vegetarián, prisahám Bohu, nikdy im neodpustím,“ hovorí. „Moja najväčšia nočná mora by bola, keby raz moje deti ku mne prišli a zahlásili: ´oci, som vegetarián,“ píše Telegraph.

"Naložil" Beckhamovi, Sting ho nazval hlupákom

K jeho výrokom sa vyjadril aj známy spevák Sting, o ktorom je známe, že je už desaťročia zarytým vegánom a nazval ho hlupákom.

V podobnom duchu, aj keď značne umiernenejšom, sa niesol aj jeho skorší rozhovor pre portál We Women, z októbra 2008, kde sa priznal, ako je to s varením pre vegetariánov.

„Milujem vegetariánov. Sk*ne ich milujem. Mojou najväčšou frustráciou z nich je však to, že keď si spolu sadneme, tak mi povedia, že sú vegetariánmi už od dvoch rokov! Tak a teraz sa pozrime na to, ako môžete presne vedieť čo ste jedli, keď ste mali dva roky? Veď vtedy ešte na vašu stravu majú vplyv rodičia, nie je to ich rozhodnutie.

Ak sa rozhodnú prejsť na vegetariánstvo v 15-tich alebo 16-tich, chápem, je to vplyvom televízie alebo kvôli zdravotným dôvodom, či trendom. Moja frustrácia pramení aj z prípadu spred niekoľkých rokov. Vtedy som asi prvýkrát vybuchol.

Stretol som sa totiž s kuchármi, ktorí varili pre vegetariánov, akoby mali lepru. Rovnaká zelenina v každom jednom rizote. My sme vytvorili asi to najúžasnejšie vegetariánske menu v priebehu posledných desiatich rokov, takže ak sa k nám príde najesť partia ľudí a jeden z nich je napríklad vegetarián, jedlo je postavené tak, aby chutilo prípadne aj tým ostatným.“

´Neznášam ťa, ako Ramsay vegánov´

Na sociálnych sieťach sa dokonca udomácnilo aj nemilé prirovnanie: neznášam ťa tak, ako Gordon Ramsay neznáša vegánov. To všetko po jeho príspevku, v ktorom ho oslovila užívateľka Twitteru s otázkou na čo je alergický. Ramsay dlho neváhal a stručne odpovedal, že na vegánov.

Twitter

​To spustilo vlnu nesúhlasu v radoch ako vegetariánov, tak aj vegánov. Treba ale podotknúť, že jeho komentár získal aj priazeň vyše 20 tisíc lajkov z opačnej strany "stravníkov".

Takisto si nedával servítku pred ústa aj v rámci programu The F Word, ktorý prebieha pod vedením oceneného šéfkuchára v rámci streamovacej televízej FOX.

V rámci „súboja“ vo varení s futbalovou hviezdou sa slovne pustil do Davida Beckhama a otvorene ho vyzval so slovami: „Si ako vegán, nemáš žiadnu šancu.“

01 - Modified: 2017-07-24 13:31:17 - Feat.: 0 - Title: Na tieto štyri veci si dávajte v reštauráciách pozor, radí svetoznámy Gordon Ramsay 02 - Modified: 2017-11-12 17:00:01 - Feat.: 0 - Title: Radšej to zakry zásterou, Gordon Ramsay ostro kritizuje jedlá od ľudí
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 20:23