Paramount Pictures, AP
StoryEditor

Raňajky u Tiffanyho sú realitou. Ceny sa v newyorskom podniku pohybujú od päť dolárov

13.11.2017, 11:17
Autor:
divdiv
Kaviareň sa nachádza dva bloky od južnej hranice Central Parku a je z nej výhľad na toto obľúbené miesto.

Luxusné newyorské klenotníctvo Tiffany & Co neotvorilo v piatok svoju prvú kaviareň len preto, aby zhmotnilo sen fanúšikov filmu Raňajky u Tiffanyho, natočeného podľa rovnomennej novely Trumana Capoteho, píše iDnes.

V galérii si pozrite interiéry unikátneho novootvoreného podniku.

​Nová investícia je súčasťou väčšieho projektu, ktorého cieľom je osloviť najmä ľudí, ktorí dosiahli plnoletosť na prelome tisícročí. Existujú filmové scény, ktoré sú natoľko kultové, že si svoj význam v popkultúre zachovávajú aj o desaťročia neskôr.

To je aj prípad filmu Raňajky u Tiffanyho z roku 1961, v ktorom Audrey Hepburnová ako Holly Golightlyová prišla žltým taxíkom ku klenotníctvu Tiffany's, aby sa pokochala šperkami, na ktoré zatiaľ nemá.

Holly raňajkovala pred Tiffanym, vy si dnes užijete raňajky v interiéri

Keď Holly jedla croissant a niesla si šálku kávy, pohybovala sa len zvonka budovy luxusného newyorského klenotníckeho domu . Od roku 1837 bol Tiffany & Co popredným klenotníkom, u ktorého ste si raňajky nemohli dať.

To sa ale zmenilo minulý týždeň, kedy firma vo svojej hlavnej pobočke na newyorskej Piatej avenue otvorila prvú kaviareň s názvom Blue Box Café.

Otvorenie kaviarne je súčasťou stratégie, ktorej cieľom je podľa New York Times prilákať mileniálov. Spoločnosť na začiatku tohto roka predstavila súčasnú kolekciu hardwear v spolupráci s popovou hviezdou Lady Gaga.

Po prudkom poklese v roku 2014 vzrástli akcie spoločnosti o šesť percent. Obrat spôsobila predovšetkým februárová zmluva s investorom Jana Partners.

Raňajky, obedy aj čaj o piatej

Novootvorená kaviareň Blue Box Café môže značke pomôcť v návrate na výslnie. Ako uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení, je určená pre zákazníkov, ktorí vždy snívali o "Raňajkách u Tiffanyho".

Reštaurácia sa nachádza na štvrtom poschodí nedávno zrekonštruovanej budovy. Vo svetlých a vzdušných priestoroch, ktoré sú ladené do svetlo-modrej farby, sú v ponuke "Raňajky u Tiffanyho" od 29 dolárov (24,88 eur).

Raňajkové menu zahŕňa kávu alebo čaj, croissanty, sezónne ovocie, ale aj údeného lososa, praženicu s hľuzovkami, vafle alebo vegánsky avokádový toast. Zájsť si sem môžete aj na obed, počas ktorého sa podávajú predjedlá aj hlavné chody.

Za 39 dolárov (33,46 eur) môžete ochutnať napríklad homára s grepovým alebo makovým dressingom, kaviárom a zemiaky. Popoludní sa môžete zastaviť na "Čaj u Tiffanyho" za 49 dolárov (42,05 eur).

Servíruje sa čaj Bellocq a široký výber sendvičov a pečiva. Okrem toho podnik tiež ponúka rôzne sladkosti alebo teplé nápoje, vrátane espressa za 5 dolárov (4,29 eur) alebo kúsok čokoládovej torty za 12 dolárov (10,30 eur).

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 15:13