StoryEditor

Nevýrazné chute a chaos vo vínnej karte. Pavel Pospíšil testoval luxusný podnik v centre Bratislavy

29.10.2017, 23:01
Pavel Pospíšil je známy michelinský šéfkuchár. Exkluzívne pre prečo nie?! testuje luxusné reštaurácie.

Príloha Hospodárskych novín prečo nie?! vychádza už dnes, v pondelok 30.októbra 2017. 

Hviezdoslavovo námestie v Bratislave je plné rôznych reštaurácií. My sme sa rozhodli, že si otestujeme nový podnik – Steak Grill Sushi Restaurant KOBE. Táto reštaurácia je súčasťou českej siete. Nájdete ju na mieste, kde bol kedysi známy „El Gaucho“.

Objednali sme si stôl na terase pre päť osôb. Chceli sme si čo najlepšie vychutnať atmosféru večernej Bratislavy. Privítala nás mladá sympatická servírka, ktorá sa o nás celý večer veľmi pozorne starala.

Nedostatky vínnej karty
Pri objednávke nápojov nás prekvapila vínna karta. Prvé dve vína z ponuky nemali vôbec. Okrem toho chýbali informácie o ročníkoch a čo nás dostalo najviac, španielske víno malo označenia crianza aj reserva. Na otázku, prečo to tak je, sme dostali odpoveď, že vraj za to môže „Praha“.

Z kuchyne sme na úvod dostali príjemný pozdrav: na kocky nakrájané, dusené kuracie mäso v sladko-kyslej omáčke s jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Steak Grill Sushi Restaurant KOBE

Suši, ktoré chutia úplne rovnako

Z ponuky sushi sme si objednali hneď tri: s Foie Gras (porcia Foie Gras v sushi bola miniatúrna!), s údeným úhorom a so sépiou. K sushi sme dostali dve sójové omáčky. Čo nás však prekvapilo, wasabi aj zázvor sme si museli doobjednať a zaplatiť. Na účte sme si našli položku 1,50 eura. Predpokladal by som, že to bude samozrejmá príloha, tak ako to je vo všetkých sushi reštauráciách. Čo je horšie, všetky druhy sushi chutili úplne rovnako.

Mäso najvyššej kvality
Chceli sme ochutnať čo najviac, preto sme zvolili degustačné menu z troch druhov medailónikov zo sviečkovej. Dostali sme novozélandské, argentínske aj najdrahšie japonské medailóniky. Boli vynikajúce. Mäso bolo podľa nášho priania doružova upečené, všetky tri druhy mali vysokú kvalitu a vynikajúcu chuť. Bohužiaľ, nie je nám jasné veľké cenové rozpätie pri týchto mäsách.

Steak Grill Sushi Restaurant KOBE

​Ďalšou našou voľbou bola Kreveta black tiger v tempure, s chrumkavou zeleninkou a wasabi majonézou. Tempura bola skôr gumová ako chrumkavá a wasabi nám pripomínala horčicovú salsu.

Veľkým sklamaním boli marinované hovädzie rebrá v koňaku, škorici a divokom korení. Mäso sa vôbec nedalo jesť, nevedeli sme ho prehrýzť. Chutil nám však grilovaný tuniak v sečuánskom korení a zázvore s omáčkou Chimichuri, rovnako aj hubový krém s praženou hlivou ustricovou a bylinkami. Dobrú náladu sme si urobili aj jahňacou sviečkovicou s karamelizovaným cesnakom a silnou koňakovou omáčkou. Sklamala nás Gyoza, čo sú taštičky plnené kuracím mäsom so zeleninou. Cesto bolo príliš tuhé.

Na záver sme si večer osladili dezertmi. Malinový aj citrónový sorbet nám chutili, rovnako aj Passion fruit dezert.

Hodnotenie: Nepochybne, nie je jednoduché nadviazať na dedičstvo „El Gaucho“, kde na rozdiel od KOBE, nebolo možné prísť bez rezervácie. Tejto reštaurácii zatiaľ chýba duch alebo skôr osobnosť, na ktorú by sa hosť mohol kedykoľvek obrátiť.

Ambiente: 1
Service: 1
Vínna karta: 3
Jedlo 2–

01 - Modified: 2017-05-31 21:01:45 - Feat.: 0 - Title: Pavel Pospíšil exkluzívne hodnotil kuchyňu Gaba Kocáka. Neveril vlastným očiam 02 - Modified: 2017-06-29 10:10:27 - Feat.: 0 - Title: Pospíšil testoval Žídekovu kuchyňu. Problém mal s obsluhou 03 - Modified: 2017-09-25 13:46:41 - Feat.: 0 - Title: Šéfkuchár Pospíšil je sklamaný z luxusnej reštaurácie: Ak nemáme čerstvý tovar, prečo kazíme jedlo? 04 - Modified: 2017-12-20 09:48:42 - Feat.: 0 - Title: Neviete kam na pizzu, steak, hamburger či dezert? Pavel Pospíšil vybral osem najlepších reštaurácií u nás
01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga? 05 - Modified: 2024-04-05 11:43:54 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme auto pre masy: kórejský hatchback s manuálom a priaznivou cenou
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 17:57